Kragujevac u rukometnom naletu, ambicije najviše moguće u novoj sezoni

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.09.2018.
17:22
Izvor: Sportske.net

Danas su na konferenciji za novinare predstavljeni planovi RK Radnički 1964 iz Kragujevca.

R´64 MEDIA TEAM
R´64 MEDIA TEAM

Povezane vesti

RK Radnički 1964 je na tradicionalnoj predsezonskoj konferenciji za štampu predstavio ciljeve i planove vezane za nastupajuću takmičarsku sezonu 2018/2019.
    
"U prethodnom šampionatu smo zauzeli četvrto mesto, što je bio veliki uspeh za ovu mladu, debitantsku ekipu. Ove godine apetiti su nam porasli i želimo da se uključimo u trku za prvo mesto i ulazak u najviši rang. Osokoljeni smo kako odlično odrađenim prelaznim rokom, povratnicima Dušanom Petrovićem, Bojanom Tomićem i Nenadom Lekićem, kao i novajlijama Dušanom Medićem i Veselinom Stevanovićem,tako i igrama u pripremnom periodu, gde smo se ravnopravno nosili sa superligaškim ekipama. Najveći takmaci će nam biti ekipe sa juga Srbije, leskovačka “Dubočica” kao i Bela Palanka" – jasan je šef stručnog štaba muške ekipe Aleksandar Radosavljević.

Možda i najveće pojačanje Kragujevčana jeste golman Dušan Petrović.
    
"Nagoveštena borba za najviši plasman je upravo i moj motiv da se vratim u rodni grad. Uveren sam da ovaj tim, kombinacija mladosti i iskustva ima veliku perspektivu. Adekvatno smo se pojačali, vredno smo radili na treninzima i smatram da ćemo opravdati ukazano poverenje i vratiti Superligu u Kragujevac, ovde gde joj je mesto" - nadovezao se golman Dušan Petrović.

Aleksandar Radosavljevic Dusan Petrovic Radnicki 1964
    
Nakon jedne godine provedene u Prvoj ligi-Zapad, ženska ekipa Radničkog je dobila priliku da kroz baraž utakmicu izbori učešće u Super B ligi, što je sa uspehom uradila u nedelju u Velikoj Plani. Utiske sa te utakmice je prenela kapiten Tijana Petrović.

"Za ogromnu većinu nas ova utakmica je bila najvažnija u dosadašnjoj karijeri. Nije sve počelo dobro, kao najmlađa ekipa imale smo veliko breme odgovornosti što nas je sputalo da pokažemo šta znamo. Srećom, prenule smo se, preokrenule rezultat i eto nas u saveznom rangu takmičenja. Još uvek nismo svesne kakav smo uspeh postigle", rekla je Tijana Petrović.

Ženski tim je pretrpeo promene, dovedeno je nekoliko veoma dobrih rukometašica u nameri da se izbori plasman u viši rang.

"Odradili smo odlično prelazni rok. Doveli smo pojačanja na deficitarnim pozicijama, pivote Ajlin Bjelak, juniorsku reprezentativku i Mariju Todorović, doskorašnju superligašku igračicu, kao i pionirsku reprezentativku, golmana Aminu Hasanović i ubojitog desnog beka Anđelu Vasić. Svakako najveće pojačanje je iskusna i prekaljena internacionalka Jasmina Kolak. Sve su to devojke koje su školom ili udajom vezane za Kragujevac. Cilj naredne sezone je da igramo super B ligu, da ova mlada ekipa pojačana sa dve superiskusne i prave igračice, stiče neophodno iskustvo, uigrava se pa da sledeće godine i mi kao i naše kolege iz muške ekipe krenemo u borbu za viši rang" - poručio je šef struke ženske ekipe Rodoljub Kurandić.

Rodoljub Kurandic Tijana Petrovic RK Radnicki 1964

Konferenciju je zatvorila Marija Lojpur, koordinator ženske sekcije,koja se ovog puta osvrnula na školu rukometa.

"Ono što sve nas u klubu čini ponosnim je naša škola rukometa, posebno bih naglasila činjenicu da je potpuno besplatna. Sa najmlađom i onom malo starijom decom radi veći broj licenciranih trenera, obučenih za rad sa određenim uzrastom. Trenutno je u trenažnom pogonu više od 200 dece, radimo na 5 punktova u gradu. Raduje nas činjenica da se deca i roditelji sami interesuju i dolaze u klub u želji da se informišu o načinu pristupanja klubu. Svesni smo da samo ovakvim načinom rada možemo da egzistiramo i unapređujemo sve selekcije kluba", rekla je nekadašnja reprezentativka naše zemlje Marija Lojpur.
    
Nastupajuću sezonu otvara muška ekipa narednog vikenda gostovanjem u Kuršumliji ekipi “Topličanin”, dok devojke startuju 5/6 oktobra gostovanjem u Inđiji ekipi “Železničar”.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 14.09.2018
17:32

У рукомету као и у ватерполу смо имали тежак пад, сада се квалитетним радом у клубовима се враћамо на стазе успеха !