Krsmanović novi predsednik Skupštine RSS

Autor: Beta Beta
utorak 29.11.2016.
21:06
Izvor: Beta

Rukometni savez Srbije (RSS) izabrao je danas Vladislava Krsmanovića za novog predsednika Skupštine RSS.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

Kuzmanović je na Skupštini Saveza izabran za prvog čoveka najvišeg tela RSS na predlog Rukometnog saveza Kolubarskog okruga

"Želim da vam se zahvalim na izboru. Sa izborom predsednika Skupštine dolazi i do punog legitimiteta. Učiniću sve da se u ovom telu čuje glas svih koji predstavljaju rukomet u Srbiji", rekao je Krsmanović posle izbora, prenosi RSS.

Predsednik RSS Božidar Đurković je u obraćanju delegatima rekao da da je pokušao da u organe Saveza vrati predstavnike Rukometnog saveza Vojvodine (RSV).

"Obavio sam razgovore sa ljudima iz RSV, želeći da pokušam da napravim jedinstvo i vratim ih da učestvuju u radu i upravljanju Savezom. Dobio sam informaciju od predsednika da neće doći na Skupštinu, da će možda doći u budućnosti i da ne žele da uzmu učešće u upravljanju Savezom. Biću iskren, nije lako voditi Savez sa ovako tankom većinom", rekao je Đurković.

On je naveo da RSS u narednom periodu očekuje predlog novog Statuta usaglašenog sa Zakonom o sportu na kome se radi, kao i Evropsko prvenstvo za žene u Švedskoj.

"Od januara ćemo morati da okrenemo novi list. Ostavio sam šest mesta u Upravnom odboru i moraću da ih popunim do kraja godine kako bismo krenuli da radimo u punom kapacitetu", rekao je Đurković.

Predsednik RSS je naveo da ne želi "da kuka", ali je istakao da se nije nadao "tolikoj količini saplitanja u ovih 40 dana".

"Nijedan predsednik Saveza nije imao ovakvu opstrukciju kada je preuzimao funkciju. Nećemo se povijati, pokušaćemo da sve ispunimo iz programa. Nisam diktator, želim da čujem druga mišljenja, tako ću i nastaviti. Usudio sam da se kandidujem, nemam ništa protiv ljudi iz RSV, naprotiv, imam tamo mnogo prijatelja. Mnogo ih ima koji su zaplašeni. I pored svega pružio sam ruku da se ujedinimo za dobrobit srpskog rukometa", rekao je on.

Đurković je kazao da su klubovi esencija rukometa u Srbiji i dodao da će posle Evropskog prvenstva za žene krenuti u obilazak okruga.

"Obećao sam da ću sesti sa ljudima na lokalu, da čujem njihove probleme, popričam sa gradonačelnicima i lokalnim čelnicima. Moramo da budemo jedinstveni, da sve probleme iznosimo otvoreno, jer će u protivnom naš rukomet da se ugasi. Esencija rukometa su klubovi... Ni moj, ni posao RSS nije samo da brine o reprezentacijama, već nam je namera da ukupno dignemo rukomet na jedan viši nivo", zaključio je Đurković.

Ne propustite