Momci, glave gore! Konačno smo uživali gledajući rukometnu reprezentaciju!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.01.2019.
13:57
Izvor: Sportske.net

Kakav god epilog bude na ovom Svetskom prvenstvu, ako Peruničićevi izabranici budu izgarali na parketu kao sinoć protiv Rusa, niko neće moći bilo šta da im zameri.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Dugih sedam godina, još od evropskog srebra na šampionatu u Beogradu 2012, čekamo na neki značajniji rezultat naše muške rukometne reprezentacije na najvećim takmičenjima.

Utisak je da su ove zime naši reprezentativci ispraćeni sa najskromnijim očekivanjima, jer je došlo do smene generacija, mnogo debitanata u svojoj selekciji ima novi selektor Nenad Peruničić, ali ono što su ovi momci sinoć pokazali protiv Rusije, na startu Svetskog prvenstva - mnogo nam se dopalo.

Opšti je utisak je da su ''Orlovi'' zaslužili pobedu, to su i oni poručili posle meča, uz veliki žal što onaj poslednji šut Lazara Kukića nije završio u mreži.

Na kraju, 30:30, rezultat koji i nama i Rusima daje šansu za plasman u narednu rundu takmičenja.

Nema razloga za razočaranje među našim reprezentativcima, samo treba da nastave kao što su sinoć započeli, pa ko zna, možda budu i jedna od senzacija na aktuelnom šampionatu.

Dugo, zaista, nismo gledali tako brzu, raznovrsnu, hrabru igru u napadačkim akcijama našeg nacionalnog tima. Pomenuti Kukić, zatim Nemanja Ilić, Vujić, Pušica... isticali su se svojom eksplozivnošću, brzim dodavanjima bez ''davljenja lopte'', preciznim projektilima, ali ono što je najvažnije, i putem TV ekrana mogli smo da osetimo njihov timski duh i želju da ''ostave srce na terenu'' u dresu sa državnim grbom.

Već večeras sledi još teži izazov za njih, od 20:30h rival će im biti selekcija Francuske koja je sinoć nije bila baš ubedljiva protiv Brazila (24:22).

Ako naši momci, uz sve što su pokazali protiv Rusa, večeras pokažu i veću čvrstinu u odbrani, uz nešto povoljniji sudijski kriterijum nego sinoć, nema sumnje da ćemo ponovo uživati u njihovoj igri. Bez obzira na krajnji ishod...

Srećno, ''Orlovi''!

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 12.01.2019
16:19

Zasto ne spominjete to da smo imali kolosalnu sansu za dva razlike pred sam kraj? Svi pisu samo o tom sutu Kukica.