Najbolji rukometaš Srbije priključio se reprezentaciji pred EP

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.01.2022.
23:47
Izvor: Beta

Rukometaši Srbije nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo pojačani reprezentativcima koji igraju u Bundesligi, medju kojima je i Milosavljev.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Golman rukometne reprezentacije Srbije Dejan Milosavljev, koji se pridružio pripremama nacionalnog tima pred Evropsko prvenstvo, rekao je danas da je važno fokusirati se od dana do dana, od treninga do treninga na aktuelne obaveze kako bi rezultat bio što bolji.

Još nekoliko treninga je preostalo do puta u Nemačku na poslednje provere pred šampionat Evrope.

Srbija će sa Nemačkom odigrati dve utakmice, 7. i 9. januara, a već 11. januara ih očekuje odlazak u Segedin, gde će u okviru Grupe C odmeriti snage sa selekcijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

"Za sada imamo fokus na treninge koji nam predstoje. Tako nam je i selektor predložio, da nam je svaki sledeći trening bitan, zatim utakmice sa Nemačkom, pa tek onda pripremanje Ukrajine, pa Hrvatske, Francuske", rekao je Milosavljev za sajt Rukometnog saveza Srbije.

"Zato što nam je svaki dan bitan da imamo fokus sto odsto, da se uigramo što bolje i da nam glava nije već na prvenstvu, nego da je ovde u Pazovi gde smo trenutno. Razmišljanja smo usmerili na prvi trening koji dolazi i tako ćemo raditi sve do Evropskog prvenstva", dodao je on.

Po njegovim rečima, Nemačka je jedna od najboljih reprezentacija na svetu i da će to biti odlična provera za nacionalni tim, "kako fizički, tako i taktički".

"Imaju dobrog trenera, dobre igrače, ali mi idemo na pobedu i verujem da ćemo da izvučemo maksimum za ono što nama treba za prvenstvo. Nemačka je odličan suparnik u ovom pripremnom periodu i jedva čekamo tu utakmicu da vidimo gde smo i šta smo, da osetimo teren, naš duh i borbenost", rekao je on.

Milosavljev je istakao i da je atmosfera u reprezentaciji dobra i da svi jedva čekaju prvu utakmicu.

"Ja, iskreno, pritisak ne osećam i čekam da dam svoj maksimum i da vidim kakav će krajnji rezultat da bude. Uradićemo sve da učinimo ljude u Srbiji ponosnim i da uživaju gledajući nas na Evropskom prvenstvu", rekao je on.

Nakon uspešne godine, Milosavljev je proglašen za najboljeg rukometaša Srbije u izboru Rukometnog saveza Srbije, glasovima trenera i kapitena muških klubova ARКUS lige.

On je istakao da je izuzetno srećan što je treći put izabran za najboljeg rukometaša Srbije i da je ponosan na tu nagradu.

"To je velika čast i ponosan sam što mogu da predstavljam Srbiju u inostranstvu u jednom velikom gradu, u velikom klubu u Nemačkoj i uradiću sve da i u budućnosti bude tako i da uzmem tu titulu još mnogo puta", rekao je Milosavljev.

"Imamo odlične igrače i to je nekad veoma neizvesno, ali uradiću sve da u budućnosti opet budem taj koji će možda u narednim godinama zaslužiti nagradu", zaključio je on.

Ne propustite