Perić: "Odbrana nije bila na očekivanom nivou"

Autor: Beta Beta
petak 15.01.2016.
23:55
Izvor: Beta

Selektor rukometaša Srbije Dejan Perić rekao je da odbrana njegove ekipe nije bila na očekivanom nivou na večerašnjem meču protiv Poljske na Evropskom prvenstvu i da je to jedan od uzroka poraza.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

"Čestitam reprezentaciji Poljske na pobedi kojom je otvorila prvenstvo. Iako smo igrali protiv domaćina, iako je za mnoge srpski tim iznenadjenje, igrali smo na pobedu. Imali smo svoje šanse. Imali smo kvalitetan napad, ali nismo došli u situaciju da materijalizujemo dobar napad zbog odbrane koja nije bila na očekivanom nivou. Razlog tome je i individualni kvalitet poljskih igrača", rekao je Perić posle utakmice.

Rukometaši Srbije porazom su počeli Evropskom prvenstvu, pošto su večeras izgubili u Krakovu od Poljske sa 28:29 (15:14) u prvom kolu Grupe A.
 
"Zadovoljan sam mentalnim sklopom i karakterom moje ekipe. Želeli smo i borili se do samog kraja za pozitivan rezultat. Verujem da su svi prisutni u hali do poslednjeg trenutka strepeli za rezultat. Igraćemo iz utakmice u utakmicu, verujem, bolje", naveo je selektor Srbije.

Srbija je u finišu utakmice imala priliku da izbori nerešen rezultat, ali kapiten Ivan Nikčević nije iskoristio sedmerac.

"Ne znam kako je izgledalo sa tribina. Imali smo sedmerac za nerešeno na 20 sekundi pre kraja. Na kraju smo se dogovorili da pustimo desno krilo da šutne. Kockali smo se, to sam i rekao na tajm-autu. Cil je bio da ako se odbranimo uđemo sa markerom sedam na šest, dva pivotmena, ali nije bilo prilike", naveo je Perić.

Srbija u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva, u nedelju, igra protiv Francuske.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT
Saturday, 16.01.2016
01:04

I nije, tacno, moramo to da sad zategnemo u ove dve utakmice pa sta nam Bog da. Ovo je jedna od onih utakmica za koju sam imao osecaj da je necemo dobiti kako god se odvijala do pred sam kraj, medjutim, nadao sam se bar 1 bodu kako je odmicala. Odlucivace trece kolo (ne znam da li Makedonija sad moze da iznenadi Poljsku, mozda i moze), to smo manje-vise vec i znali, ali treba igrati i boriti se maksimalno dokle god postoje sanse za taj kvalifikacioni turnir- Igre su u igri, Rio je u opticaju:-D