Peruničić veruje u punu halu i pobedu za Evropsko prvenstvo!

Autor: Beta Beta
petak 14.06.2019.
23:17
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da veruje da će njegova ekipa u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švajcarske ostvariti pobedu.

Epa/Hayoung Jeon
Epa/Hayoung Jeon

Povezane vesti

"Nadamo se velikom broju ljudi koji će dati maksimalnu podršku da dodjemo do nečega važnog za novu generaciju. Potpuno verujem mojim momcima i spremni smo za najveće moguće izazove. Verujem u našu pobedu. Verujem da će ovi momci opet pokazati ono što gradimo. Ova ekipa momaka se ne plaši ničega, ima jak karakter i veliki motiv za dokazivanjem. Samo gledamo ka napred, nema koraka unazad", rekao je Peruničić, a preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Srbija će u poslednjem, šestom kolu kvalifikacija dočekati Švajcarsku u novosadskoj hali Spens.

"Svesni smo gde jesmo i koliko možemo. Skromni smo, ništa veliko još ništa nismo ni pravili. Vodimo se sa stvarima da nam treba vremena za napredak. U Srbiji smo navikli da nemamo strpljenja za neke stvari. Zato ne tražimo alibi", rekao je on.

Srbija bi eventualnom pobedom nad Švajcarskom od pet ili više golova razlike izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a Peruničić je kazao da golman Dejan Milosavljev neće biti u sastavu za meč zbog povrede.

"Siguran sam da će tako biti i u drugoj. Veliki je ulog igrati protiv Švajcarske koja je nezgodan protivnik. Pokazali su bezbroj puta da mogu da ugroze i najjače reprezentacije. Selektor je rekao da nemamo čega da se plašimo. Verujem da ćemo napraviti odličan rezultat pred novosadskom publikom. Biće nam mnogo lakše pred ljudima koji će doći da nas podrže. Nadam se dobrom rezultatu i plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Nemanja Zelenović.

Njegov saigrač iz reprezentacije Mijailo Marsenić kazao je da očekuje izuzetno tešku utakmicu, ali da očekuje pobedu.

"Znamo ulog koji utakmica nosi. Igramo protiv dobre reprezentacije sa jednim od najboljih igrača na svetu Šmidom. Očekujemo tešku utakmicu. Nadam se da ćemo svih 60 minuta zadržati nivo kao protiv Belgije uz pomoć naših navijača koje pozivam da dodju u što večem broju. Želimo da overimo plasman na Evropsko prvenstvo i nastavimo kontinutet učestvovanja na velikim takmičenjima", rekao je Marsenić i dodao da ekipa ne treba da se opterećuje rezultatom.

"Pobeda od pet i više golova nam donosi drugo mesto, ali ne treba s tim da se opterećujemo. Potpisao bih lično bilo koju pobedu samo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", dodao je on.

Utakmica Grupe dva izmedju Srbije i Švajcarske igraće se u nedelju od 18.00 u hali Spens.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Saturday, 15.06.2019
09:53

Ako ne mozemo da dobijemo Svajcarsku u rukometu, onda i ne treba da se prodje dalje.