Rekordan broj mladih na Međunarodnom rukometnom kampu "Ratko Nikolić"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 21.06.2018.
19:08
Izvor: Sportske.net

Ogroman broj kampera i poznatih promotera ove godine na rukometnom kampu "Ratko Nikolić". "Pola Evrope" na kampu.

Povezane vesti

I ove godine Ratko Nikolić sa svojim timom nastavlja tamo gde je stao prošle u radu sa mlađim kategorijama. Sada već veoma poznati Međunarodni rukometni kamp koji nosi ime našeg proslavljenog rukometaša će se održati i četvrti put, ovoga puta sa još većim brojem mladih kojima je rukomet u srcu.

Ratko je u izjavi za naš portal istakao da jedva čeka da i ove godine radi sa mladima.

Za nekih nedelju dana kreće 4. po redu međunarodni rukometni kamp „Ratko Nikolić“, da li ste spremni?

"Naravno, i jedva čekam da radim sa mladim rukometašima i rukometašicama. Ove godine je tri puta više kampera, tri puta više promotera, i lestvica u kvalitetu rada sa mladim rukometašima i rukometašicama je podignuta tri puta više u odnosu na prethodne godine. Zaista, ove godine nakon 3 godine sticanja iskustva, poznanstava, druženja sa mladima mi smo dostigli jedan nivo koji nam sa pravom daje mogućnost da ova priča nastavi nezadrživo da raste u narednim godinama", rekao je Ratko Nikolić, prvi čovek ovog kampa.

Naziv kampa u sebi sadrži epitet međunarodni, odakle sve dolaze mladi?

"Španija, Francuska, Slovačka, Grčka, kompletna Skandinavija, nekoliko istočno evropskih zemalja, naravno, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija... Svi oni će ovog leta imati predstavnike na našem kampu u Vrnjačkoj Banji. I ako smo značajno uvećali smeštajne i trenažne kapacitete u odnosu na prethodnu godinu, nismo bili u mogućnosti da odgovorimo svim zahtevima za učešće na kampu. Zaista, rekordan broj mladih je ove godine sa nama, a tome smo svi zajedno doprineli, jer smo neprekidno delili sa drugima ono što smo sa kamperima, promoterima i trenerima doživeli i naučili na kampu. Porodica Međunarodnog rukometnog kampa nezadrživo raste iz godine u godinu, mladih je sve više, i iz godine u godinu se vraćaju i dovode svoje drugove i drugarice, što me posebno raduje, jer je zapravo to najbolja ocena kvaliteta rada sa mladima", poentirao je nekada najbolji pivotmen na svetu.



Negujete tradiciju velikog broja poznatih imena na kampu koji se druže i rade sa mladima, da li je i ove godine takva situacija?

"Ove godine biće mnogo promotera, najviše do sada. Veliki broj imena smo ostavili kao iznenađenje, a najveći broj će biti sa ovih prostora, aktuelnih reprezentativaca Ex-YU zemalja. Danijel Šarić, Arpad Šterbik, Cupara, Dragan Škrbić, Svetlana Kitić, Miljan Grbović… svi oni će posetiti naš kamp i družiti se i raditi sa mladima, i ovo je jedinstvena prilika da se napravi jedan spoj rukometnih generacija koje su nekada harale svetskim rukometom, generacija koji sada predstavljaju strah i trepet za svetski rukomet, ali i generacija koje će tek pokoriti rukometnu planetu", rekao je on.  

Kada počinje kamp ove godine u Vrnjačkoj Banji?

"29. krećemo, i zatim sledi 21 dan rukometa u Vrnjačkoj Banji, podeljenih u 3 smene. Iskreno se nadam da je ovo leto kruna našeg četvorogodišnjeg rada i saradnje sa mladima i različitim institucijama, klubovima, sportistima, poznatim ličnostima, i čvrsto verujem da smo ove godine utemeljili dalji rad sa mladima na ovim prostorima, i da će ono što budemo izgradili na tim temeljima postati jedinstven i prepoznatljiv brend ovog dela Evrope", rekao je Ratko za kraj.


Ne propustite