Risović: "Možemo da iznenadimo"

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.12.2016.
23:56
Izvor: Beta

Golman rukometne reprezentacije Srbije Jovana Risović rekla je da jedva čeka početak Evropskog prvenstva u Švedskoj, na kom, kako je ocenila nacionalna selekcija može do iznenađenja.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

"Dobro smo raspoložene, možemo da iznenadimo, kvalitet imamo, samo nas ovo iščekivanje ubija. Jedva čekamo da počne turnir", rekla je Risovićeva za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

"Nezahvalno je pričati o konačnom rezultatu, ali primarni cilj je da prođemo grupu, to jest, da pobedimo Sloveniju u tom uvodnom meču koji je uvek najteži na svakom prvenstvu", dodala je ona.

Srbija će na kontinentalnom šampionatu u Švedskoj igrati u Grupi A sa selekcijom domaćina, Španije i Slovenije protiv koje ih u nedelju od 15.15 očekuje utakmica.

"Biće jako teško, taj meč odlučuje o dosta toga, i pritisak će postojati. Verujem da možemo to da prevaziđemo, jer ova generacija poseduje iskustvo, mnoge od nas su vodeće u svojim klubovima, tako da postoji ozbiljna osnova da verujemo u trijumf", kazala je Risovićeva.

"Nadam se da ćemo igrati dobro i uspeti da upišemo još neku pobedu u grupi, jer znamo da se bodovi prenose. Pobeda u tom prvom meču zbacila bi pritisak, igrale bismo rasterećeno i onako kako znamo. U takvim okolnostima, mogli bi da iznenadimo, to jest, uzmemo još koji bod", dodala je ona.

Srpske reprezentativke se u Vrnjačkoj Banji spremaju se za EP u Švedskoj. Izabranice selektorke Dragice Djurić do sutra će trenirati u Srbiji, a na put ka Stokholmu u subotu.

"Cilj nam je da se priviknemo na vreme odigravanja prvog meča sa Slovenkama. Uglavnom igramo od 18, 19 časova u svojim ligama, tako da je ovo specifično vreme, na koje je potrebna adaptacija. Pre treninga koji su u 15 časova, imamo terapije da saniramo povrede, a hvala Bogu, svi smo u tome uspeli. U Beogradu smo radili dva puta dnevno, a posle osvojenog turnira u Češkoj, u Banji smo krenuli sa po jednim treningom dnevno. Došle smo umorne iz klubova, važno je očuvati svežinu", rekla je Risovićeva.

Evropsko prvenstvo održaće se u Švedskoj od 4. do 18. decembra.

Ne propustite