Rukometašice jasne: "Najbitniji je početak, sav fokus na Holandiju!"

Autor: Beta Beta
Thursday 03.12.2020
13:25
Izvor: Beta

Rukometašice Srbije otputovale su jutros u Dansku na Evropsko prvenstvo

Beta/Jens Dresling/POLFOTO via AP

Povezane vesti

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak rekla je danas da je veoma važno da njena ekipa dobro počne takmičenje na Evropskom prvenstvu, u utakmici protiv Holandije u prvom kolu.

Rukometašice Srbije otputovale su jutros u Dansku na Evropsko prvenstvo, gde će u Koldingu igrati u Grupi C sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom.Prvu utakmicu na turniru Srbija igra u petak od 20.30 protiv Holandije.

"Analizirali smo sve protivnike, ali fokus nam je sada na prvom meču sa Holandijom, koji nam je jako bitan za početak prvenstva. Nakon toga okrećemo se i ostalim duelima. Želimo da uzmemo što više bodova i onda će sve biti lakše za nas. Na prvenstvu će biti jako kvalitetnih ekipa, svakako nema lakih protvnika, ali idemo korak po korak", rekla je Krpež Šlezak za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Ona je navela da je atmosfera u ekipi dobra.

"Nije teško predvoditi ovu grupu devojaka. Sve su otvorene i spremne da pomognu jedna drugoj. Funkcionišemo kao pravi tim. Otežavajuća okolnost je što ćemo većinom biti zatvorene u hotelu, ali probaćemo da nekako ispunimo vreme, da se opustimo možda nekim igricama i razbistrimo glave i opustimo se"
, dodala je kapiten reprezentacije.

Baner

Srednji bek Kristina Liščević rekla je da je srećna što su sada svi u ekipi negativni na korona virus, pa mogu da idu na Evropsko prvenstvo. "Takmičenje se održava pod zaista strogim merama, ali to ne može da nas demorališe. Srbi su navikli na sve", navela je ona.

Liščević je rekla da će sve utakmice na turniru biti teške, ali da se treba koncentrisati na prvi duel u grupi.

"Prva je utakmica i bitno nam je da otvorimo prvenstvo pobedom. Poznato je da Holandija ne ulazi dobro u utakmice, slabije startuju, tako da se nadamo da će i sutra nastaviti u tom ritmu. Ipak, sa Holandijom smo do sada imali dosta problema i nadam se da će sutra biti drugačije i da ćemo pobediti"
, rekla je ona.

Liščević je ocenila da problemi reprezentacija sa povredama ali i korona virusom neće uticati na kvalitet šampiona, pošto su kvalitetne i one igračice koje su pozvane kao zamene.

"Holandija muči muku što Estevana Polman neće biti na prvenstvu, ali ona je odsutna zbog povrede, ne zbog virusa. Mnogo ekipa ima problema sa odsustvom igračica, ali svaka država uvek popuni svoj tim kvalitetnim igračicama, tako da mislim da to neće uticati na kvalitet prvenstva. Kako će biti nama, tako će biti svima na ovom prvenstvu"
, rekla je  Liščević.

Evropsko prvenstvo počinje danas i trajaće do 20. decembra. Srbija će u drugom kolu, 6. decembra od 16 časova igrati protiv Mađarske, a dva dana kasnije od 18.15 protiv Hrvatske.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.