Selektor rukometašica: "Sami smo sebe pobedili"

Autor: Beta Beta
sreda 09.12.2020.
00:03
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je njegova ekipa večeras samu sebe pobedila u utakmici protiv Hrvatske, nakon što 14 minuta nije uspela da postigne gol, na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Rukometašice Srbije izgubile su u Koldingu od Hrvatske sa 24:25 (14:14), u utakmici trećeg kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

"Neizvestan i tvrd meč, na kraju nismo uspeli. Igralo nam je i nerešeno, nismo uspeli. Hrvatice su bile za nijansu bolje. Poslednjih 14 minuta nismo šutnuli na gol, promašili dva penala i praktično sami sebe pobedili. Ostaje žal. Imali smo četiri gola prednosti u prvom poluvremenu, lako su izjednačile. U drugom smo vodili dva, lako je to anulirano", rekao je Obradović, preneo je sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbija je završila takmičenje, pošto je Holandija pobedila Mađarsku sa 28:24. Srbiji je za prolaz dalje bilo potrebno da Madjarska pobedi ili odigra nerešeno.

"Njihov golman je rešio utakmicu. Ne samo ovu, nego i protiv Holandije i Madjarske. Devojka koja je jako samopouzdana na golu i polako nabija kompleks drugima", dodao je Obradović.

Desni bek reprezentacije Srbije Jelena Lavko rekla je da je njena ekipa mnogo grešila, ali da nije nadigrana.

"Bila je jako teška utakmica, borbena, puno fajta, emocija, svega. Nažalost, izgubili smo golom, krivo mi je jer smo dozvolile da izgubimo, nisu nas nadigrale. Imali smo mnogo grešaka, pogrešnih pasova, što su one kaznile. Bila je dobra utakmica, neizvesna, kod rezultata 23:23 obe selekcije nisu mogle da daju gol jako dugo. Trebalo je biti hladnije glave, ali to je jako teško u takvoj borbi i kada je takva želja", navela je Lavko.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vladicatea
Wednesday, 09.12.2020
22:54

Haha...imamo kriminalnog selektora. Odlucuje se pobednik...zadnje sekunde...tajm aut i nas selektor kaze akciju " Moramo dati gol, ne sme nam ispasti lopta...jer ako nam ispadne lopta gotovo je ...znaci aj da damo gol" ...svima je bilo jasno...:D

avatar
leon
Wednesday, 09.12.2020
16:23

Žao mi je...ali ne razumem.Pobogu,gospodine Obradoviću.Ili je loš izbor igračica,ili nisu taktički spremne kao ni psihički.Videlo se da imaju volje,bore se ali nemaju pravi odgovor,nemaju rešenje, a ni srca i hrabrosti.Neznaju šta će sa loptom u napadu,sve je to sirovo na mašiće,dekoncentrisano.Pa to pokazuje toliko minuta bez gola!!! Kakav Vam je to komentar njihov golman je rešio,uredu devojka brani a kako je onda primila to što je primila.Nije golman tome doprineo.Imate prednost olako ispustite.U napadu neznate šta ćete? Vi niste primetili da vam je Sanja Radosavljević celu utakmicu prestojala jadna u onom levom uglu? Dobila je jadna dve lopte i dala dva gola.Tranzicija lopte očajna.Kao da ste igrali sa igračem manje.Bojim se da je krivica u Vas.Trebali ste da ih uputite,da nađete rešenje.Utakmica jeste bila borbena ali je opšti utisak da su one delovale sigurnije,da su bolje stajale,taktički koristile sve.Jbg bile su bolje.

avatar
zlogi
Wednesday, 09.12.2020
11:38

Ako je neko resio utakmicu to si ti selektore. Kakav si ti selektor, trener, strateg kad tvoj tim ne zna 14 minuta u drugom poluvremenu dati gol? Madjarice su ti dale vruc samar i otreznile nas nakon pobede nad Holandijom. Sta si uradio ovaj mec? Nista. Nikakvu pouku nisi izvukao iz poraza. Gledam kako nase igracice stoje, ne krecu su, lose organizuju napade i gube utakmicu od losije skipe, ali ta losija ekipa je imala pametnijeg trenera i vise volje i htenja na ovoj utakmici. Pa druze ti si jedini kriv za poraz i ispadanje.