Selektor Srbije posle žreba za EP: "Možda i najteža grupa"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.04.2024.
22:10
Izvor: Sportske.net

Srbija izvukla Crnu Goru, Češku i Rumuniju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je danas posle žreba za Evropsko prvenstvo da ne može da bude zadovoljan žrebom.

"Ne mogu biti baš zadovoljan žrebom. Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru, od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat. Takođe dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu", rekao je Bregar, a preneo RSS.

Srbija će zajedno sa Crnom Gorom, Češkom i Rumunijom nastupati u grupi B, čiji će se mečevi igrati u mađarskom Debrecinu.

"Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. Takođe, s obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu", dodao je Bregar.

Evropsko prvenstvo se igra od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

"Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman roster, da ćemo moći da računamo na Kovačević posle trudnoće. Započeli smo dobar ciklus rada kroz kvalifikacije i cilj je da tako i nastavimo do odlaska na Evropsko prvenstvo. Devojke su napredovale i individualno i kao tim", zaključio je Bregar.

Ne propustite