Snažna poruka Jovice Cvetkovića posle meča sa Islandom!

Autor: Beta Beta
utorak 16.01.2018.
21:41
Izvor: Beta

Da li je ovo način da se srpski rukomet vrati u evropski vrh? Da li svi problemi potiču od mržnje?

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je njegova ekipa večerašnju utakmicu protiv Islanda na Evropskom prvenstvu izgubila u meču protiv Švedske, ali je dodao da je nacionalna selekcija mnogo dobila za budućnost na ovom šampionatu.

Srbija je pobedila Island sa 29:26 u poslednjem kolu Grupe A Evropskog prvenstva.

"Mi smo ovu današnju utakmicu izgubili protiv Švedske. Nismo smeli da dozvolimo da bude onolika razlika kolika je bila na kraju", rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašima Srbije je za prolaz dalje bila potrebna pobeda od četiri gola.

"Sreću možeš da očekuješ kad je zaslužiš. Mi je nismo zaslužili zato smo izgubili od Švedske tolikom razlikom. Imali smo priliku da taj meč privedemo kraju sa par golova razlike i danas bi pobeda bila dovoljna", rekao je Cvetković.

"Međutim, teško je u ovim uslovima u kojima smo mi funkcionisali u samim pripremama, povrede, mnogo nevolja... Koliko god da smo se negde štedeli, nije moglo da se iznese pored svih tih nedaća, pogotovo što smo bili oštećeni. Drastično smo bili oštećeni protiv Šveđana.

I danas smo bili oštećeni u odlučujućim trenucima. Nije bilo probijanja Obradovića, to je jedna lopta ali je ona opredeljivala šta će biti, prolazak ili ne. Da ne pričam o onome što se dešavalo tokom utakmice. Nije bio isti kriterijum prema nama i prema Islandjanima", rekao je on.

Selektor je naveo da je srpski rukomet ipak nešto i dobio na ovom Evropskom prvenstvu.

"Jesmo mi danas izgubili nastavak Evropskog prvenstva, nismo završili bez pobede, ali smo nešto i dobili i tako treba gledati. Dobili smo dva-tri igrača za budućnost, Jovanovića koji će biti odličan igrač, dobili smo golmana za budućnost... Nešto mora da se žrtvuje da bi se nešto dobilo", rekao je Cvetković.

On je istakao da je potrebno gledati u budućnost i nastavio:

"Treba da se mobilišemo, da prestanemo da se mrzimo, jer ta mržnja i razdor koji imamo u ovom sportu nas je doveo dovde da smo bez kluba koji može da igra u Evropi, bez sredstava... Preti nam opasnost da nestanemo kao sport. Para nemamo, ali ako ne budemo pameti imali, neće nas biti definitivno", zaključio je selektor.

-

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 16.01.2018
23:08

Dobra poruka ali Cvele jos nije gotovo , dobili ste jos jednu sansu (ne)zasluzeno i ako nastavite igrati kao u prethodna tri poluvremena ovog sampionata moze se desiti jos dobrih stvari.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 16.01.2018
23:07

Naknadna pamet. Kakav si ti to covek kad se na danasnje sudjenje zalis...

avatar
djerambeograd
Tuesday, 16.01.2018
22:59

Ljudi, još će rukometaši da prođu u drugi krug. Šveđani razbiše Hrvate.

avatar
zdenkomen
Tuesday, 16.01.2018
22:46

I ako nekome nije teško neka pročita šta napisah za naš rukomet, savez i državu. Slično reče J. Cvetković, ali nisam siguran da ima ko to i da čuje. Važno je da ima para za rijaliti šou i još neka takva s..nja, koja uništavaju narod i omladinu.

avatar
El Nindža
Wednesday, 17.01.2018
01:32

Svi to vidimo, svi to znamo, ali opet, smem da se kladim da je većina Srba danas gledala zadrugu umesto utakmice.