Spektakl u Nansiju - Olimpijski šampion savladao svetskog na startu EP

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.11.2018.
23:56
Izvor: Sportske.net

Evropsko prvenstvo za rukometašice počelo je večeras duelom domaćina Francuske i aktuelnog olimpijskog šampiona koji je slavio pobedu.

Epa/Filip Singer
Epa/Filip Singer

Povezane vesti

Kontinentalna smotra najboljih rukometašica počela je večeras u Francuskoj duelom aktuelnog šampiona sveta Francuske i aktuelnog olimpijskog šampiona Rusije.

Rusija je pred nešto više od 5.000 navijača u Nansiju savladala domaćina turnira rezultatom 26:23 (11:11) i tako upisala prva dva boda u Grupi B.

Boljim otvaranjem utakmice Rusikinje su stigle do tri gola prednosti, pa je domaćin u drugom delu prvog poluvremena morao da juri zaostatak. Francuskinje su u poslednjih pet minuta prvog dela odigrale bolje, uhvatile rezultatski priključak i u istom ritmu nastavile na startu drugog poluvremena.

Najveću prednost domaća selekcija je imala u uvodnih deset minuta drugog poluvremena kada je konstantno imala +2.

Preokret se dogodio sredinom drugog poluvremena kada je golovima Malašenko, Samohine i Managarove Rusija povela sa 19:17 i od tog momenta nije ispuštala prednost.

Najefikasnija u redovima aktuelnog olimpijskog šampiona bila je Darija Dmitrijeva sa 8 golova, a gol manje postigla je Darija Samohina.

U selekciji Francuske šest golova je postigla Orlan Kano, a po tri Alison Pino i Siraba Dembele Pavlović.

Sutra su na programu tri utakmice prvog kola grupne faze takmičenja. Reprezentacija Srbije u prvoj utakmici Grupe A igra protiv Poljske od 18 časova, a od 21 čas na programu su mečevi Danska - Švedska (A) i Crna Gora - Slovenija (B).

Ne propustite