Srbija protiv Hrvatske ''za čast i dostojanstvo''

Autor: Beta Beta
nedelja 12.01.2020.
19:37
Izvor: Beta

Rukometaš Srbije Aleksa Kolaković rekao je da njegova ekipa mora pokazati karakter u sutrašnjoj utakmici protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu, iako je taj duel bez rezultatskog značaja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

"Teško je izaći iz svega ovoga i spremiti utakmicu protiv Hrvatske. Ali, mislim da i tom meču treba pristupiti maksimalno ozbiljno i dati sve od sebe, iako nema rezultatskog značaja. Biće to teška utakmica, Hrvatska je pokazala da je dominatna u odnosu na ostale ekipe u grupi. Neće biti lako, ali igramo za čast i dostojanstvo, moramo da pokažemo karakter i da se maksimalno borimo za grb koji nosimo", rekao je Kolaković.

Srednji bek nacionalnog tima i San Rafaela osvrnuo se i na utakmicu protiv Crne Gore i rekao da je njihova pobeda zaslužena.

"Jako teško dolazim do reči posle poraza od sinoć, ali mislim da smo dali sve od sebe. Ostavili smo srce na terenu, ali Crna Gora je bila bolja. Ne mnogo, ali eto za taj jedan gol jeste. Igrali smo odbranu na najvišem nivou, ali mnogo problema smo imali u napadu", rekao je Kolaković.

On je ocenio i da je ključ utakmice bio upravo u odbrani crnogorskog tima.

"Odbrana koju igra Crna Gora je jako agresivna, predstavljala nam je veliki problem i nismo uspeli da nađemo rešenje. To nas je koštalo, falilo nam je možda nekoliko lakih golova, da se vratimo u igru. Ali, bili su bolji, treba im pružiti ruku", kazao je Kolaković.

Utakmica Grupe A izmedju Srbije i Hrvatske igraće se u ponedeljak od 20.30 časova.

Ne propustite