Srbija ruši redom!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.01.2021.
18:28
Izvor: Sportske.net

Ova današnja pobeda ie ipak očekivana posle sjajnog starta u kvalifikacijama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Dugo nismo imali priliku da u kontinuitetu uživamo u igrama i rezultatima muške rukometne reprezentacije Srbije, a dolaskom Tonija Đerone na mesto selektora sve se odjednom promenilo nabolje.

Posle sjajnog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pobede pa remija protiv Francuske, ''Orlovi'' su večeras u Zrenjaninu savladali i selekciju Grčke u trećem kolu kvalifikacione Grupe 1.

Ovoga puta pobeda reprezentacije Srbije bila je veoma ubedljiva, ''Orlovi'' su slavili sa 31:21, učvrstili se na vrhu tabele i nastavili da krupnim koracima grabe ka plasmanu na EP.

Grci su samo tokom prvog poluvremena uspevali da koliko-toliko pariraju ''Orlovima'' koji su najubedljiviju prednost imali od pet golova razlike (13:8, koja je do kraja poluvremena smanjena na 15:12.

Ali, kada je posle pogotka Orbovića Srbija odmah na startu drugog dela povela sa 17:12, posao našim igračima je sve više postajao rutinski, a razlika se lagano uvećavala do maksimalnih ''plus 12'' (31:19).

Radivojević je sa osam golova bio najefikasniji, Marsenić ga je pratio sa pet, zanimljivo je da su i jedan i drugi imali stopostotan učinak.

Kvalifikacije se za naš tim nastavljaju 29. aprila, kada će Srbija gostovati u Grčkoj.

Ne propustite