Srpske rukometašice posle poraza od Nemačke: ''Nema predaje!''

Autor: Beta Beta
subota 10.12.2016.
21:13
Izvor: Beta

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić izjavila je večeras da njena ekipa nije uspela da pronadje ritam u meču protiv Nemačke, ali je ocenila da i dalje ima šanse za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

Beta/Thomas Johansson/TT via AP
Beta/Thomas Johansson/TT via AP

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Nemačke 19:26 u prvom meču glavne faze na EP u Geteborgu.

"Nismo pokazali igru kakvu smo imali u prvom delu takmičenja. Loše smo otvorili meč i dosta zicera promašili na startu. Uplašili smo se od golmana Klare Voltering i čitavu utakmicu nismo uspevali da udjemo u ritam koji smo imali u Stokholmu", rekla je Đurić.

"Imamo još šanse za veliki plasman... Ovu utakmicu moramo zaboraviti, ali i uraditi analizu i videti šta može bolje. Pali smo energetski, nismo imali snage da se suprostavimo fizički dominantnoj reprezentaciji Nemačke",
rekla je Djurić.

Pivotmen Slađana Pop Lazić istakla je da se njena ekipa neće predati i dodala da veruje da Srbija i dalje može da igra na visokom nivou.

"Nismo imali dobru realizaciju, Klara Voltering nas je 'ubila'. To je presudilo. Borile smo se, pokušavale, ali danas nije išlo. Nadam se da ćemo se za dva dana vratiti na ono staro.

Nećemo se predati, budite sigurni.

Ni dovde mnogi nisu verovali da ćemo stići, ali mi verujemo da i dalje možemo da igramo na visokom nivou. Biće ovo tužno veče, ali sutra je već novi dan i nećemo se predati 100 odsto",
rekla je Pop Lazić.

Srbija u narednom kolu Grupe 1 igra u ponedeljak protiv Holandije.

Ne propustite