Transfer dana - Železničar doveo dugogodišnjeg reprezentativca

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.10.2018.
15:02
Izvor: Sportske.net, rkzeleznicar-nis.com

Ponovo će sarađivati sa trenerom Veselinom Vujovićem.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

Ekipa niškog Železničara, jednog od sroskih predstavnika u regionalnoj SEHA ligi, od danas je jača za dugoodišnjeg reprezentatica Srbije Dobrivoja Markovića.

Tridesetdvogodišnji levokrilni rukometaš će tako obnoviti saradnju sa Veselinom Vujovićem, sa kojim je sarađivao u Vardaru i Zagrebu, a koji od ovog leta sa klupe vodi ekipu Železničara.

Dobrivoje Marković je 2012. bio član reprezentacije Srbije koja je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji, a nastupao je i ove godine na EP u Hrvatskoj.

Posle potpisivanja ugovora, Marković nije skrivao zadovoljstvo.

''Tri meseca sam bio bez angažmana, a onda je stigao poziv Veselina Vujovića i za mene veoma primamljiva ponuda Železničara. Reč je o klubu koji je prošle godine igrao značajnu ulogu u srpskom rukometu, osvojio jedan trofej, ostao na korak od drugog, a ove sezone ambicije su još veće.

Prepoznao sam svoje mesto u toj priči. Dopale su mi se ambicije, Vujin sistem rada odlično poznajem, a ekipa je jako mlada, upoznao sam je prethodnih dana na treninzima, ali još u fazi stvaranja za onaj glavni period sezone, plej-of Superlige. To što sam trenutno najstariji, to je samo po godinama, ja sam duhom i dalje mlad'', poručio je Marković.

Železničar posle pet odigranih kola zauzima osmo mesto na tabeli SEHA lige, sa jednom pobedom i četiri poraza, a sutra će u Skoplju odmeriti snage sa poslednjeplasiranim Metalurgom.
-

Ne propustite