Treći deo zdrave priče - Nastavlja se rukometni kamp Ratka Nikolića

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 26.06.2017.
11:55
Izvor: Sportske.net

Ne čeka se ni sekunde, rukometna budućnost će se i ove godine graditi na rukometnom kampu Ratka Nikolića.

Povezane vesti

Treću godinu uzastopno, proslavljeni srpski rukometaš Ratko Nikolić radi sjajnu stvar. Jedan od najvećih rukometnih projekata ove vrste sprovodi se i ove godine u Mataruškoj banji, radi se o rukometnom kampu koji okuplja buduće svetske rukometne zvezde i to ne samo iz Srbije i okolnih zemalja.

Juče je počeo, a prvi utisak je sjajan.

"Završen je prvi dan, a prvi utisak - prezadovoljan sam. Toliko energije, toliko želje, i od strane kampera i od strane trenera na jednom mestu, zaista, premašili smo sva očekivanja", istakao je Ratko Nikolić.

Ostao je žal što su kapaciteti ograničeni i nije bilo mogućnosti da se svi nađu na ovom kampu.

"Prve treninge su vodili Jugoslav Ramić i Saša Babić, akcenat smo stavili na analizu trenutnog stanja kampera, tačnije, upoznavali smo nove kampere, i merili napredak starih kampera. Broj učesnika u ovoj smeni je veliki, podelili smo ih u nekoliko grupa na osnovu starosnih kategorija i sposobnosti, trenira se dva puta dnevno, plus trening za učesnike kampa +, koji ove godine sprovodimo u punom formatu, jer je protekle godine dao odlične rezultate. I broj prijavljenih učesnika je udvostručen za kamp plus u odnosu na predhodnu godinu. Kamperi nam dolaze iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Švedske, Italije, Grčke, i naravno iz Srbije, uskoro će nam pristizati i promoteri na kamp, i sve polako ali sigurno ide po planu, samo što ostaje mali žal što nismo mogli da izađemo u susret svim zainteresovanim rukometašima i rukometašicama koji su hteli da dođu na naš kamp, jer imamo ograničen kapacitet, sve kapacitete smo popunili još pre par nedelja", istakao je on.

Nije krio zadovoljstvo i spremnošću kampera, momci i devojke su stigli u sjajnoj formi, ali daleko od toga da nema na čemu da se radi.

Ovo je tek prvi dan, a mi ćemo u Mataruškoj Banji biti ukupno 21, dakle, nešto manje od mesec dana i idemo korak po korak, po zacrtanom planu i programu, i siguran sam da ćemo uspeti da korigujemo neke osnovne tehničke nedostatke kod gotovo svih kampera, a sa druge strane, neće nam biti teško jer su kamperi sjajni, i spremni za saradnju i učenje“, rekao je Ratko Nikolić.



Zahvaljujem se svima koji su nas podržali, pomogli, a posebno se zahvaljujem kamperima na poverenju, jer svi mi zajedno gradimo jedan brend, i jedan od najvećih projekata ove vrste“, zaključio je naš proslavljeni rukometaš.

"Sportske" će i ove godine biti uz kamp, imaće dosta zanimljivog materijala koji ćemo vam preneti iz Mataruške banje.


Ne propustite