Belgijanci srušili snove Brazilcima, prvak sveta sa "Starog kontinenta"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.07.2018.
21:55
Izvor: Sportske.net

Imamo prvi polufinalni par Mundijala u Rusiji.

EPA-EFE/WALLACE WOON
EPA-EFE/WALLACE WOON

Povezane vesti

Selekcija Belgije slavila je na "Kazanj Areni" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Brazila, bilo je 2:1 (2:0) za "Crvene Đavole".

Već u trećem minutu je De Brujne oprobao svoj udarac, ali nije najbolje šutirao, te je lopta otišla pored gola rivala.

Nakon toga, velika šansa za Brazilce u osmom minutu, nakon kornera je Tijago Silva šutirao glavom, lopta je pogodila levu stativu!

A onda, veliki šok za "Karikoke", nakon kornera na drugoj strani.

Igrao se 13. minut, kada je Čadli izveo udarac iz ugla, loptu je nespretno, sa prve stative, Fernandinjo poslao u svoju mrežu, Belgija je došla do vođstva autogolom veziste Mančester sitija.

Fernandinjo
Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

U 20. minutu, Kurtoa odlično skida udarac Kutinja, nakon toga smo videli po par solidnih akcija na obe strane, ali nije bilo ozbiljnijih prilika, sve do 31. minuta.

Tada je Romelu Lukaku povukao kontru, nekako je uspeo da ostane na nogama posle par duela, poslao je loptu na desnu stranu ka De Brujneu, ovaj se namestio na udarac i poslao pravi projektil u mrežu Alisona Bekera, 2:0 za Belgiju.

De Brujne De Brajne De Bruyne
Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

U 38. minutu, šansa za Kutinja, dobro je šutirao sa velike udaljenosti, ali je Kurtoa bio sjajan.

Tri minuta kasnije, nova šansa za Belgiju, slobodnjak u zoni šuta, odgovornost je preuzeo De Brujne, dobro je šutirao, ali previše po sredini, pa je Alison to lako skrenuo u korner.

Otišlo se sa 2:0 u korist Belgije na odmor, pred Brazilcima je bila nemoguća misija, ali nisu odustajali.

U 55. minutu Paulinjo u dobroj šansi, ali je slabo šutirao, pa je Kurtoa lako ukrotio njegov udarac.

Malo je nedostajalo da pitanje pobednika u 62. minutu reši Azar, ali je fudbaler Čelsija loptu iz izgledne pozicije poslao sa spoljne strane desne stative.

U 75. minutu je sjajan prodor umalo pogotkom krunisao Daglas Košta, ali je Kurtoa ponovo bio na visini zadatka.

Ipak, samo minut kasnije, nije mogao golman Čelsija ništa, Kutinjo pogađa rezervistu Renata Avgusta u trepavicu, a ovaj glavom smanjuje na 2:1.

Renato Avgusto Renato Augusto
Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

Samo dva minuta kasnije se Firmino sjajno okrenuo pred golom Belgije, ali je nekako prebacio čitav gol rivala iz dobre pozicije.

U 81. minutu, nova šansa za Avgusta, ovoga puta je ostao usamljen na ivici kaznenog prostora rivala, uputio je šut, ali je lopta otišla sa spoljne strane leve stative.

Nastavili su se dobri napadi Brazila, u 84. minutu je Nejmar ostavio loptu na tacni Kutinju, ali je vezista Barse u punom trku jako loše šutirao, lopta je otišla daleko od gola Belgije.

Povukli su se Belgijanci, uveo je Martinez u igru i Vermelena i Tilemansa umesto Čadlija i Lukakua, Brazil je napadao, ali je vremena bilo sve manje.

Nervoza se uvukla u redove južnoameričke selekcije, po žuti karton su zbog grubih startova zaradili Fernandinjo i Fagner.

U 90. minutu, Nejmar pada u kaznenom prostoru Belgije, nakon vazdušnog duela sa Menijeom, ali Milorad Mažić nije imao dilemu, nije bilo materijala za kazneni udarac, propao je i ovaj glumački pokušaj zvezde PSŽ.

Nejmar Kurtoa
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

A onda, u 93. minutu, fantastičan šut upravo Nejmara sa ivice kaznenog prostora, ali se Tibo Kurtoa maestralno bacio i na fantastičan način sačuvao mrežu. Lopta je išla pravo u rašlje, ali je golman Čelsija fenomenalno intervenisao.

Belgijanci su uspeli da izdrže, savladali su Brazilce i poslali ih kući, pa ćemo u polufinalu Mundijala u Rusiji gledati pravi evropski derbi, između selekcija Francuske i Belgije. Belgijancima je ovo prvi put da se nađu u polufinalu planetarne smotre, još od 1986. godine.

Jasno je i da će novi prvak sveta biti reprezentacija iz Evrope, kako se u preostala dva četvrtfinala sastaju Rusija i Hrvatska, kao i Engleska i Švedska.

Brazil: Alison, Fagner, T. Silva, Miranda, Marselo, Paulinjo (73' R. Avgusto), Fernandinjo, Vilijan (46' R. Firmino), Kutinjo, Nejmar, G. Žesus (58' D. Košta)

Belgija: Kurtoa, Aldervejreld, Kompani, Vertongen, Menije, Felaini, Vitsel, Čadli (83' Vermalen), De Brujne, Lukaku (87' Tilemans), Azar

Stadion: "Kazanj Arena" (Kazanj)
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

Naš specijal o Mundijalu možete pronaći OVDE.

Ne propustite

Komentari

94 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Malo veliki covek
Saturday, 07.07.2018
08:32

Svaka cast momci, samo tako nastavite! Od 2006-e Evropa dominira. Italija prvak sveta, Spanija prvak sveta, Nemacka prvak sveta, ove godine opet prvak sveta iz Evrope. I posle ce neko reci da je ovaj Brazil jaci od onog iz 2002-e, da je ova Argentina jaca od Brazila iz 2002-e. Mogu reci samo sanjajte dalje, jer Evropa melje redom!

avatar
Saturday, 07.07.2018
08:03

Belgija dobija prvi gol na poklon, odigrava jednu kontru i to je to. Sramota da ovoliko losija ekipa na kraju pobedi.

avatar
BlueMoon
Saturday, 07.07.2018
02:34

Kakav je cirkuzant ovaj Nejmar,mene je recimo Douglas Costa mnogo vise impresionirao ovo prvenstvo.Takticki Belgija je bila superiornija na terenu.Svaka cast Martinezu,nisam ovo od njega ocekivao.

avatar
DEL PIEROO
Friday, 06.07.2018
23:25

Prosao bi Brazil lagano da nisu srljali da izjednace nakon prvog gola, rupa na Marselovoj strani jer je morao da pomaze u napadu, Fernandinjo nikad gori mec u zivotu nije odigrao

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 06.07.2018
23:19

Ajmo Vatreni sutra uveče samo jakooooo! NIKAD MRŽNJA NIKAD RATA! NIKAD VIŠE BRAT NA BRATA! 🇭🇷🇭🇷🇷🇸🇷🇸💪💪

avatar
magister
Friday, 06.07.2018
22:40

Bravo Belgijanci, ozbiljan pristup, ozbiljan fudbal, brzina, pamet, tehnika, čvrstina. Pitam se, da li naši umeju da odgledaju ovu utakmicu i da uporede ove startove Belgijanaca, postavljanje, blokiranje, uklizavanje i onaj naš amaterski bedni odnos, kad smo cupkali oko ovih đilkoša koji su petama pokušavali da nas ponize, a mi ih još gledali sa strahopoštovanjem. Ovo kažem posebno zbog prethodne utakmice danas, Francuska Urugvaj, kad su Pogba, Mbape i Grizman pokušavali s tim *atraktivnim* potezima i odmah dobili po nogama, jer upravo južnoamerikanci to poigravanje shvataju kao ponižavanje. Znači, i Brazilci to tako shvataju i kad to rade rade baš sa tim ciljem, da te ponize. Eto, zato sam danas navijao protiv njih i zbog tog, nekako snishodljivog, odnosa koji su naši imali prema njima, smatram da smo pokvarili utisak svog nastupa na Mundijalu. Jer i protiv Kostarike i protiv Švajcaraca smo bili sasvim dobri.

avatar
kalcit
Friday, 06.07.2018
22:39

Belgija se več drugi put provukla,danas uz dosta sreče i uz pomoč sudije Maziča.

avatar
äxwell
Friday, 06.07.2018
23:12

Decice, u momentu starta Kompanija lopta je vec izasla iz terena tako da nije bilo penala..Sjajno sudjenje najboljeg sudije na svjetu!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 08.07.2018
10:28

Nije tacno, lopta je itekako jos uvek bila u terenu.

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 07.07.2018
08:31

Ocigledno nisi gledao utakmicu

avatar
deki trbic
Friday, 06.07.2018
22:36

pa ko pobedi u duelu Francuske i Belgije uzima SP , ne vidim da niko drugi moze da uzme titulu sem njih...do sada su pokazali najvise.

avatar
Red blood
Friday, 06.07.2018
23:56

Hrvatska?Po meni sasvim legitiman konkurent..

avatar
deki trbic
Saturday, 07.07.2018
12:38

jesu jaka i dobra reprezentacija, ali mislim da su Belgija i Fracuska mnogo jace od pomenutih reprezentacija.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 07.07.2018
03:35

Svedska moze ako dodje u finale

avatar
Savoa
Friday, 06.07.2018
22:33

Brazil puca sam sebi u noge igraju mu zajedno Fernandinjo i Paulinjo...To je Brazil... Titalni napad sta ce mu Paulinjo bolje da je bio Vilijan na njegovo mesto a desno Daglas Kosta.. Fred nije dobio sansu... Steta kakvi god da su neuigrani dovoljno opet su najbolji...

avatar
Paklena pomorandza
Friday, 06.07.2018
22:31

Dali vam je sada jasno zasto je Murinjo insistirao na ostanak Felainija iako je i moja malenkost znala mnogo puta da za njega napise "drvo zivota" ali je on kada se sve sabere i oduzme vrlo koristan timski igrac,pa neko mora da radi i "prljavog" posla u ekipi,koliko je samo duela dobio i oduzeo lopti....Neymar,tipican primerak modernog sveta gde medije i od blata mogu zlato napraviti,cirkuzant koji bi u svakoj "normalnoj" ekipi bio divo meso.Koliko dobrih majstora ove igre ima a "zive" ispod medijumkog radara,prosto nevjerivatno!

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 07.07.2018
03:38

Ne bih se slozio za Nejmara da je "od blata napravljeno zlato" jer je na dobrom putu ds bude najbolji strijelac najvece fudbalske nacije ikad..Ali kada bi se fokusirao vise na fudbal a manje na glumatanje vjerujem da bi mogao uzeti svjetsko prvenstvo

avatar
The Red Army
Saturday, 07.07.2018
18:51

Pokidao tekmu Felaini.. Branio sam ga i branicu ga, i pogotovo branim sto su mu produzili ugovor, bolje takvom igracu produziti ugovor nego platiti 40 miliona za novog igraca koji bi grejao klupu i pitanje je da li bi mogao da ima takav uticaj na igru kad udje

avatar
2fast4you
Friday, 06.07.2018
22:27

ono sto je dobro za nas ,navijace MU jeste to sto je Murinjo provalio da Lukaku moze da igra i desno...

avatar
Marco Popovich
Friday, 06.07.2018
23:12

a tek prodor kroz sredinu i sto trci?!

avatar
Marco Popovich
Saturday, 07.07.2018
21:21

za koje sad svoje? sad si i vlasnik? :D

avatar
MCCityzens
Saturday, 07.07.2018
00:59

E i to. Bas ga je tesko zaustavit, a i brz je.

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 06.07.2018
23:39

Nisam direktor al za svoje želim najbolje.

avatar
MCCityzens
Friday, 06.07.2018
23:12

Bas je strasan igrac.
Samo da je jos malo snalazljiviji.(Bar ja tako mislim).

avatar
Friday, 06.07.2018
22:17

Brazil daleko bolji, Belgija se već drugi put provlači. Francuska će završiti posao, lakši će izbaciti Belgiju nego Brazil.

avatar
Ogist Kont
Friday, 06.07.2018
22:17

Svaka čast za Belgiju. Biće ovo zanimljivo polufinale.

avatar
Fan Celsija
Friday, 06.07.2018
22:16

Belgija odlicna u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu su se dosta povukli i to ih je moglo kostati prolaza dalje da su Brazilci bili malo skoncentrisaniji u zavrsnici. Sta reci za Azara, madjionicar sa loptom. Kurtoa nije ovoliko odbranio za cijelu sezonu. Da je i Brazil prosao ne bi bilo nezasluzeno.

avatar
10BillionXD
Friday, 06.07.2018
22:16

Courtois je suha klasa od golmana! Najbolji golman ovog SP-a definitivno!

avatar
Brat Rodrigoo
Friday, 06.07.2018
22:16

Belgija odlična reprezentacija, moje mišljenje(vjerovatno i većine) da pobjednik ovog dijela kostura osvaja. Žao mi samo Kutinja i Mirande. Vrhunska partija, Žoao. Onakav Lukaku je sjajno noćas sačuvan. Znam da njega niko neće pomenuti pa sam morao ja.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 06.07.2018
22:23

Lukaku imao skroz drugaciju ulogu nego inace,vise je igrao desno krilo a u sredinu se ubaciovao De Brujne. Meni je izgledalo cudno al se na kraju ispostavilo kao dobar potez.

avatar
Brat Rodrigoo
Friday, 06.07.2018
22:52

Jeste, ali to ne mijenja ono što sam gore napisao. Lukaku je u drugom poluvremu bas sa te desne strane ulazio u opasne situacije, ali Miranda ga je bukvalno svaki put zaustavio, nekad cisto, nekad sitnim faulom, a i one lopte oko centra je kupio. Stvarno vrhunska partija Mirande, a i Lukaku koji je tako dobro bio cuvan je iskoristio onu kontru posle kornera i odradio pola posla kod gola. Pohvale i za njega svakako. Kad smo kod te defanzive da dodam i uloge Felainija i Vicela, strasan su posao odradili obojica, mozda i kljuc uz Kurtou sto Brazil nije uradio vise u napadu.

avatar
Savoa
Friday, 06.07.2018
22:34

Sta si ti gledao... Kutinjo jedan od losijih a Lukaku u prvo najbolji..

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 06.07.2018
22:15

Заслужено! Свака част!

avatar
Karambol
Friday, 06.07.2018
22:15

Nejmar i Kutinjo ocajni veceras, Fernandinho da ne pricam, trebao jos na poluvremenu da ga zameni sa Renatom.. Svaka cast Belgiji na fenomenalnoj utakmici, Eden Azar je za klasu iznad Nejmara sto je pokazao veceras, a da ne pricam kolko su ispred njega Mesi i Ronaldo.. sve u svemu ocekuje nas pravi spektakl u polufinalu izmedju Francuza i Belgijanaca.

avatar
Saturday, 07.07.2018
08:04

Sta je to Azar toliko pokazao, ja sam ga najvise gledao na zemlji, Kutinjo i Fernandinjo ocajni, Nejmar skroz solidan. Zahvalite Kasemiru sto je dobio debilni zuti protiv Mexica, ne bi ih Belgija sa njim nikad pobedila.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 06.07.2018
22:14

Igrac utakmice Tibo Kurtoa. Kakav golman!

avatar
Karambol
Friday, 06.07.2018
22:23

i Eden Azar :)

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 06.07.2018
23:59

To se podrazumeva.

avatar
Raky_b
Friday, 06.07.2018
22:13

Odlican golman, par vrhunskih igraca, puno znoja, malo srece i jos nesto manje pomoci od strane VARa...i izadjes kao pobednik protiv Brazila.
Jos kad bi tukli onu Africku reprezentaciju u polufinalu, pa da gledamo ko je bolji, oni ili susjedi.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 07.07.2018
08:06

Hrvatska prvo mora da izbaci Rusiju koja je domacin i mozda jedina ekipa na SP koja stvarno ume da se brani.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 06.07.2018
22:11

Brazil je imao inicijativu, mnogo više šuteva izvan i u okvir gola, više šansi za gol ali je Belgija bila preciznija. Uostalom to je kvalitet kojim najbolje evropske reprezentacije prave razliku u odnosu na ostale i zato imamo evropsko polufinale iako je tek završen pola četvrtfinala.

avatar
adidas forever
Friday, 06.07.2018
22:09

Brazil je uspeo sam sebe da izbaci, što sam i očekivao da će se desiti ukoliko Brazil ispadne. Očajni pasovi Brazilaca, premalo igrača u šesnaestercu Belgije, očajno kretanje u napadu, sudaranje saigrača ispred šesnaesterca Belgije, isiljeni šutevi sa distance (naravno izblokirani), očajna partija Neymara (vidi se da je velika pauza ostavila traga) ali i ostalih Brazilaca itd. Nije odbrana Belgijanaca delovala kao neprobojna, ali za ovakav Brazil sasvim dovoljna. Od Kurtoe, Azara, De Brujnea, preko Lukakua do Felainija svi su odigrali vrlo dobro i dovoljno dobro za ovakav Brazil. Suđenje Mažića odlično, sa samo jednom greškom (nesviran ofsajd Neymara iz koga ipak nije postignut gol), kol'ko da Brazilci ne mogu da kažu da im se svetio.

avatar
The Red Army
Friday, 06.07.2018
22:48

Pa ne svira Mazic ofsajd nego linijski sudija

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 08.07.2018
10:29

I penal je morao da svira.

avatar
adidas forever
Saturday, 07.07.2018
02:20

Slažem se, ali sam to napisao ne toliko zbog greške koja nije imala uticaja na rezultat, koliko zbog opaske Brazilaca pre utakmice da će im se Mažić osvetiti.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 06.07.2018
22:08

Neverovatno koliko jedan igrac moze da znaci ekipi.Da je tu bio Kazemiro ni jedan od ona dva gola Belgije se ne bi desio.Reakcija Fernandinja(mada i Zezusa) kod prvog gola je potpuni skandal,a Lukaku onako pored Kazemira ne bi nikada prosao.Fernandinjo je genralno bio ocajan,gresio u predaji,bukvalno jurio duhove po terenu citavu utakmicu.Kutinjo bez obzira na sjajan pas takodje los,previse je forsirao sut,Nejmar sem par bleskova neubedljiv.Drugi veliki problem Brazilaca je tvrdoglavost Titea i forsiranje beskorisnog Zezusa tokom celog turnira.Morali su i Firmino i Daglas od pocetka.Belgija je danas premalo pokazala i moje misljenje je da nisu zasluzili prolaz,jer i ova slabija verzija Brazila je odigrala bolji mec od njih i stvorila daleko vise sansi...p.s. Marselo je genije.

avatar
Mad Max
Saturday, 07.07.2018
00:20

Одлично запажање, Каземиро је срце Бразила, буквално зид на средини и одличан у предаји, преузимању, кварењу игре, уме да се убаци и напред. Фернандињо није дорастао овом везном реду Белгије, А Даглас и Фирмино су морали бити стартери. Тите је пропустио прилику да једним изузетно офанзивним приступом притисне Белгијанце и натера их на игру на њиховој половини. То са Кутињом и остатком везног реда Бразила данас није успео.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 07.07.2018
20:00

Slazem se,Fernandinjo je dobar kada treba da pokriva manji deo terena,ali ovde sa Kutinjom i trojkom napred+ Paulinjom koji se non stop ubacuje iz drugog plana jednostavno je izgledao pogubljeno.Za razliku od njega Kazemiro je u stanju da pokriva 40x40 metara terena bukvalno.Pomenuti dvojac je morao da igra to je jasno kao dan,ili bar Firmino pre Zezusa.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 06.07.2018
22:06

Zesus,Fernandinjo,Neimar,Kutinjo veoma slabi pa su dozvolili danas osrednjim belgijancima da pobede.Francuzima ce biti lakse u polufinalu

avatar
Rikardo Roča
Friday, 06.07.2018
22:05

Hazar je za Nejmara,Maradona. Samo mi je cudno kako to da ljudi od Nejmara ocekuju da zameni Ronalda i Mesija? Po cemu?

avatar
BratCescFabregas#4
Friday, 06.07.2018
22:37

Hazard igra za defanzivni Chelsea i ne može se od njega očekivati broj golova kao kod Messija ili Ronalda, da Hazard igra za PSG npr., verovatno bi bio već u rangu dva najbolja fudbalera današnjice. Neymar je pobegao u PSG jer se uplašio da nikad neće postati fantastičan fudbaler pored Messija.

avatar
Los Vikingos
Friday, 06.07.2018
22:04

Zasluzeno. Mozemo se sloziti da je Felaini totalni neznalac za fudbal, ali je za taktiku jedan od najboljih igraca koje sam ja video. Maestralno je odigrao, takodje i Hazard, odusevio sam se koliko je pratio svaku situaciju i cuvao loptu, nisu mogli bez prekrsaja da ga zaustave. Kurtoa takodje fenomenalan! Brazilci podbacili totalno, Fernandinjo je bio izgubljen mnogo, videlo se da im fali Kazemiro.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 06.07.2018
22:24

Felaini je najbolji plan B na svetu (Nevezano za veceras).Kad ne ide i kad ne znas sta ces,uvedes Felainija :D

avatar
No rules
Friday, 06.07.2018
22:03

Losa igra Belgije u II poluvremenu, ali Vicel i Felaini strpali brazilce u mali dzep!

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 07.07.2018
08:39

Jesi li cuo nekad za rec taktika, pa ljudi imaju dva nula i sta treba da i dalje svim silana napadaju, ne nego das loptu protivniku i oslonis se na svoje najbolje oruzje kobtranapad i to je to

avatar
No rules
Saturday, 07.07.2018
10:44

Napisao sam da je igra Belgije u II poluvtemenu bila losa! Nzm sta ti nije jasno, nema potrebe da ti meni govoris sza je taktika, dok sam ja pratio ozbiljan fudbal ti si tipkao tetris.

avatar
Marchisio8
Friday, 06.07.2018
22:02

Нејмар смијешан,Вилијам смијешан,Паулињо смијешан. Коста издоминирао,питање је како прије њега на крилу игра Вилијан... Белгијанци имају вјероватно најбољу контру на свијету и заслужено су прошли даље.

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 07.07.2018
08:41

Koliko je lopti dobio wilian od saigraca? Zar ne vidis da cela ekipa igra za neymara i zato su tu gde jesu , kad izbace cirkuzanta tada ce brazil igrati ozbiljan futbal isto kao sto je svedska uradila sa ibraimovicem

avatar
Marchisio8
Saturday, 07.07.2018
11:13

Вилијан је у прва 2 минута изгубио 2 лопте својим кежуал ставом... Дечко као да је дошао да одигра термин,а не СП. Обојица су циркус играчи,жога бонита у покушају.

avatar
Rise up
Friday, 06.07.2018
22:02

Mozda je Brazil zasluzio produzetke ali opet s druge strane Belgiji niko me moze da ospori da zasluzeno idu u polufinale. Mene je odusevio duo Vitsel Felaini mada su svi belgijanci bili dobri.Lijep gol De Brujnra.Kurtoa branio za desetku.Martinez odlicno vodio mec. Koliko je samo Nejmar puta pao nocas i ukupno na SP bruka...

avatar
The Red Army
Friday, 06.07.2018
22:51

14 minuta se valjao po travi na svetskom.. Ja mislio vise

avatar
Saturday, 07.07.2018
08:07

Nista manje nije padao juce od Azara :D

avatar
MCCityzens
Friday, 06.07.2018
23:22

Meni i nije smetalo toliko njegovo valjanje, sve do duela sa Meksikom.
Kad je onde skakao, kao da mu je nogu osekao. I neznam jel neko primetio da je posle toga nekom namignuo na klupi uz osmeh.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 06.07.2018
22:01

mogao je Brazil izjednaciti. Fernandinjo koji je bio najgori protiv Nemaca 2014 (direktni krivac za 2 gola) i ovde je veceras bio tragicar

avatar
Mad Max
Friday, 06.07.2018
22:01

Неколико је разлога за овај фијаско Бразила, прво десни бек, ако је Тите хтео да маркира Азара и да му бек не прелази половину, требало је да стави Маркињоша, који би то боље радио од Фагнера, кога је Азар уништио. Много је више простора требало да добије Фирмино, који је у много бољој форми него Жезуз који је форсиран а није урадио буквално ништа, чак ни у пресингу. Бразил није имао расположеног стрелца, Нејмар је такође ван голгетерске форме, и уз повреде битних играча као што су Алвеш и Даглас Кошта, било је све превише против изузетно квалитетне и такмичарски спремне Белгије.

avatar
Amar Zornic
Friday, 06.07.2018
22:01

Prvi gol cista sreca , drugi gol skolski. Sve u svemu Belgija ozb tim cim je nadigrala Brazil ali realno su imali dosta srece u mnogo situacija su jedva izvukli zivu glsvu . Rezime dana je da su Juznoameri na neki nacin prelako spustili gard nekim poklon golovima a vrlo lako je moglo da ode u drugom smeru . Belgija Francuska ce biti mec dva jako slicna tima sa igracima gotovo identicnih karakteristiks u svim delovima terena. Idemo komsije do titule :))

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 06.07.2018
22:00

A neki bili ubedjeni u prolaz Brazila pa su ovde ulazili u raspravu sa onima koji su favorizovali Belgiju. Ne znam sta je to Brazil vise pokazao od Belgije na ovom SP.

avatar
Phenomenal
Friday, 06.07.2018
21:59

Bili jednom jedan Fenomeno i Ronaldinjo... Hvala bogu pa je ispao ovaj folirant od 200+ miliona... Zlatna lopta? Mozes da je vidis kad je Mesi i Ronaldo predaju Mbappe-u... A boginju mozes kod Zube da vidis...

avatar
Uroš M.
Friday, 06.07.2018
21:59

Mazic doktor.
Svaka cast Murinju kakve je igrace oterao iz Celsija.

avatar
Маркус19
Friday, 06.07.2018
21:58

Aзару Едене,ти ниси са ове планете! Браво Белгијанци,идемо до краја!

avatar
Marcos Alonso
Friday, 06.07.2018
21:58

Jaoooo sad je onaj kurtoa nasao da brani, kad navijam za Brazil.. kad se sve sabere i oduzme Brazil bolji. Da su imali Casemira vjerovatno nijedan gol ne bi primili... eh navijao sam za Brazil ali morali su nakon 1-2 imali su 2 odlicne sanse Augusto i Coutinho morao je 1 gol biti. Na kraju su sami sebe pobjedili... sad si nasao da branis e moj tibo... Svedska do titule :D

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 07.07.2018
08:44

Haha 😂 sta sve necemo procitati ovde

avatar
Südkurve München
Friday, 06.07.2018
21:57

Svaka cast Belgijancima. Ipak nije Nejmaru pomoglo ni njegovo simuliranje, kao u prethodnim utakmicama. Ipak im je 14 minuta bio po podu

avatar
zeks
Friday, 06.07.2018
21:57

Odlicna utakmica.Belgija je vise pokazala i zasluzeno ide dalje.Mazic sjajan,ostace u uzem izboru za finale posle ove utakmice sigurno.

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 07.07.2018
08:46

Stvarno dobro sudio svaka cast ali i onaj argentinac sudi jako dobro sto je sudio mec francuska urugvaj jos na startu kad mu objasnio suarezu da nema glume takve sudije treba fifa

avatar
2fast4you
Friday, 06.07.2018
21:57

dodjoh samo da se javim onom liku Paris Sent Germen... da mu pruzim priliku da mi cestita na dansnjoj prognozi...

avatar
Goran.984
Friday, 06.07.2018
21:57

Uzivao sam svaki minut igre... Mazic perfektan..mnogi bi svirali penale koji nisu bili..zato i jeste najbolji...

avatar
rossonero_t
Friday, 06.07.2018
21:57

Ovaj Kutinjo je najgluplji igrac u istoriji.

avatar
Friday, 06.07.2018
22:44

Pre će biti da je tvoj komentar najgluplji u istoriji. Kutinjo je najzaslužniji što su stigli dovde. Ima pravo i on na loš dan, nije bio

avatar
Saturday, 07.07.2018
12:16

Nema tu šta dalje sa tobom da se raspravlja, sve si sam rekao koliko znaš o fudbalu.

avatar
rossonero_t
Friday, 06.07.2018
23:54

Gde najzasluzniji aman, covek samo gleda da sutne pa makar bila nemoguca pozicija, pas ne ume da pogodi, covek veze nema... Ne ume da se nosi sa pritiskom

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 06.07.2018
21:57

A onaj PSGovac nam danima pise kako ce Nejmar osvojiti SP i dokazati da je veci od Ronalda i Mesija : )

avatar
LuckyStrike
Friday, 06.07.2018
21:56

E sad gledamo Evropsko prvenstvo 😂😂

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 06.07.2018
21:56

De brujne igracina...lukaku takodje fantastican...Kazemiro je za fernandinja izmislio fudbal

avatar
Saturday, 07.07.2018
00:10

Pre par dana si napisao da je Lukaku panjina.

avatar
gajokrusica
Saturday, 07.07.2018
00:15

Bravo za komentar, prosto ne mogu da verujem da niko ne pominje De Brujnea, najkompletnijeg veznjaka sveta sigurno, sve ima decko, a o golu ne treba trositi reci, bombaaa. Pominju se Lukaku, Azar, Nejmar, a ubedljivo najbolji veceras De Brujne, I zbog gola, i zato sto svaka akcija ide.preko njega, svaka kontra, konacno je i Martinez shvatio da on nije zadnji vezni, tu ga je opasno gusio, vec ga je stavio na desno krilo ili poluspica, sto je njegova prirodna pozicija, i ovaj mu je vrhunski uzvratio..