Dešan: "Ponosan sam na igrače"

Autor: Beta Beta
utorak 10.07.2018.
23:31
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da je ponosan na svoju ekipu koja je pokazala karakter u večerašnjoj pobedi protiv Belgije.

Epa/Etienne Laurent
Epa/Etienne Laurent

Povezane vesti

Francuska se plasirala u finale Svetskog prvenstva pošto je pobedila Belgiju sa 1:0 golom Samjuela Umtitija u 51. minutu.

"Ovo je izuzetna stvar, zaista sam veoma srećan zbog igrača, oni su mladi, ali su pokazali karakter. Bilo je teško protiv veoma dobrog protivnika kakav je Belgija. Morali smo mnogo da radimo u odbrani, trebalo je da imamo više loptu u završnici, ali skidam kapu mojim igračima i saradnicima. Igraćemo u finalu, ponosan sam na ovu grupu, zajedno smo 49 dana", rekao je Dešan.

Francuska će u finalu u nedelju od 17 časova igrati protiv pobednika sutrašnjeg duela između Engleske i Hrvatske.

"Dogodilo se mnogo stvari, mnogo teških stvari, svi su zaslužni za ovo, a najviše igrači. Finale od pre dve godine na Evropskom prvenstvu još nismo preboleli, to nam je uvek u mislima. Sutra mirno čekamo protivnka u finalu", naveo je selektor Francuske.

Francuska je postala šesta reprezentacija koja se najmanje tri puta plasirala u finale, posle Nemačke (osam), Brazila (šest), Italije (šest), Argentine (pet) i Holandije (tri).

Dešan će pokušati da postane treći čovek koji je kao igrač i kao selektor osvajao Svetsko prvenstvo, posle Nemca Franca Bekenbauera i Brazilca Marija Zagala.

Dešan je kao kapiten predvodio Francusku do trijumfa na Mundijalu 1998. godine.

Ne propustite