Euforija trese Rusiju: "Mi smo već prvaci sveta!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.07.2018.
20:45
Izvor: Sportske.net

Plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva izazvao je takvu euforiju u Rusiji da su u tamošnjim medijima izabranici Stanislava Čerčesova već proglašenim prvacima sveta.

Epa/Mahmoud Khaled
Epa/Mahmoud Khaled

Povezane vesti

Najveću zemlju na svetu večeras je zahvatila euforija nesagledivih razmera jer je fudbalska reprezentacija uspela da se plasira u četvrtfinale Mundijala.

Prvi put od raspada SSSR-a reprezentacija Rusije izborila je plasman u četvrtfinale Mundijala, a kako se turnir održava u Rusiji jasno je da stvari dodatno dobijaju na značaju.

"Zbornaja" je večeras eliminisala svetskog prvaka iz 2010. godine i ekipu koju su mnogi već videli u četvrtfinalu nakon raspleta takmičenja po grupama.

Španija je eliminisana na penale i to je bio signal da u ruskim medijima počnu hvalospevi na račun selekcije kojoj su mnogi predviđali krah već nakon tri meča grupne faze.

"Da, dragi prijatelji! Pred nama je - apsolutno najbolja reprezentacija Rusije svih vremena!", piše na sajtu "Sport Ekspresa".

Na stranicama uglednog ruskog portala dodaje se da je Rusija ušla u četvrtfinale i da tu najverovatnije nije kraj.

"Španija, Nemačka, Argentina sa Mesijem i Portugal sa Ronaldom idu kući - mi idemo dalje!", dodaje se na stranicama pomenutog portala.

Razmere euforije koja je večeras zahvatila Rusiju verovatno najbolje opsiju sledeći redovi.

"Pred nama nema nikog strašnog. Ko je sledeći - Hrvatska? Engleska ili Kolumbija? Francuska ili Brazil? Uopšte nije važno. Verujemo da smo sposobni za SVE. Sve ćemo ih dobiti. Od danas tako pričamo i razmišljamo! Mi smo već svetski šampioni u fudbalu!"

Ruski novinari navode da ovoj selekciji ne može da priđe ni ona koju je 2008. godine predvodio Gus Hidink, a to je još jedna potvrda da je euforija dostigla vrhunac.

"Zbornaja" je plasman u osminu finala obezbedila posle prve dve utakmice u Grupi A, ali je malo onih koji su verovali da Rusija može dalje od toga, posebno nakon ubedljivog poraza od Urugvaja u poslednjoj utakmici prve faze.

Sledeći meč na Mundijalu Rusija će odigrati 7. jula u Sočiju protiv boljeg iz duela Hrvatske i Danske, a u polufinalu bi potencijalni rival mogle da im budu reprezentacije Švajcarske, Švedske, Engleske i Kolumbije.

Da li zaista verujete da Rusi mogu do titule prvaka sveta u fudbalu?

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Monday, 02.07.2018
16:03

Realno,Hrvati su jaci i mnogo bolje igraju.Ali sve je moguce.Dosadasnjim razvojem situacije,dosli smo do toga da je ovaj deo kostura drasticno slabiji i jedan od,da tako nazovem,autsajdera ce doci do samog kraja.

avatar
NikkiCFC
Monday, 02.07.2018
00:45

E sad najbolja... Zaboravljaju da su pre 5 dana deklasirani od Urugvaja.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 01.07.2018
23:17

Napred braco Rusi!

avatar
Mino Raiola
Sunday, 01.07.2018
21:20

Francuska je favorit. Ali setimo se Grčke i kako je postala prvak evrope. Ništa nije nemoguće.

avatar
Sale1389
Sunday, 01.07.2018
21:10

Mislim da mogu do polu finala i to ce biti najveci uspjeh, sa ovakvom reprezentacijom. Bilo je i boljih pa nisu nista napravile. Ovu reprezentaciju krasi sloga i jedinstvo, nema velikih zvjezda pa da se od njih ocekuje. Srecno im bilo i nadam se da ce proci u polu finale.

avatar
FanEngleskogfudbala
Sunday, 01.07.2018
21:04

Ispadaju u sledecoj

avatar
GoHardCAMPEONES
Sunday, 01.07.2018
21:03

Ucili su me ovde kako ce Spanija proci Rusiju :) Da vas cujem sad strucnjaci :)

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 01.07.2018
21:00

Naravno da ne. Ali su se popalili opasno :D