Kad je teško, Kejn!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.06.2018.
21:53
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo da vidimo novo iznenađenje na Mundijalu. Kejn nije dozvolio...

EPA/ROMAN PILIPEY
EPA/ROMAN PILIPEY

Povezane vesti

Reprezentacija Engleske večeras je teškom mukom, ali zasluženo došla do pobede nad Tunisom u prvom kolu Grupe G na Mundijalu u Rusiji.

Englezi su tek u 90. minutu, zahvaljujući Hariju Kejnu  uspeli da slome otpor rivala koji ipak nije izdržao do samog kraja - 2:1.

Izabranici Gareta Sautgejta od samog starta su počeli da vrše žestok pritisak pred golom rivala, odbrana Tunisa bila je na velikim iskušenjima u većem delu prvog poluvremena.

Sjajna prilika za Engleze već u trećem minutu, kada je posle akcije Dele Alija, Lingard šutirao sa nekih desetak metara, ali je golman Tunišana nogom sa gol linije izbio loptu u korner.

Nepuna dva minuta kasnije, još bolja prilika, ovoga puta ju je imao Sterling koji se baš obrukao, s obzirom da je imao pred sobom prazan gol posle centaršuta Lingarda, ali nije uspeo da pogodi nebranjenu mrežu posle istrčavanja golmana Hasena.

Ipak, bolja igra Englezima se isplatila već u 11. minutu, posle kornera Janga sa leve strane, golman Hasen je zaustavio prvi pokušaj Stonsa, ali lopta se odbila do Harija Kejna, koji rutinski šalje loptu u mrežu - 1:0.

Novi problem za selekciju Tunisa dogodio se u 15. minutu kada je golman Hasen zbog povrede morao da napusti teren, a mesto među stativama zauzeo je Ben Mustafa.

Beta/AP Photo/Rebecca Blackwell
Kejn Hasen

Imali su Englezi zatim još par dobrih prilika, popkušavali su Henderson, pa Lingard, a kazna za neiskorišćene prilike stigla ih je u 35. minutu.

Kajl Voker je udario rukom u lice i oborio protivničkog igrača, iako je lopta bila daleko od obojice, a za sudiju nije bilo prevelike dileme - jedanaesterac za Tunis.

Ferdžani Sasi je preuzeo odgovornost, precizno šutirao sa bele tačke, u donji desni ugao, a Pikford je bio nemoćan iako je pogodio stranu u koju će šutirati reprezentativac Tunisa - 1:1.

U finišu poluvremena, Englezi vrše novi protisak, a veliku priliku u 45. minutu propustio je Lingard. Golman je već bio savladan, ali lopta je pogodila sttaivu i odbila se u gol aut.

Nešto ranije viđena je i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Tunisa, kada je Hari Kejn oboren, ali se ni sudija ni VAR nisu oglasili.

Očekivalo se da će u nastavku ipak sve doći na svoje i da će reprezentacija Engleske materijalizovati bolju igru, ali umesto toga, njihov pritisak je oslabio i Tunišani su lakše nego u prvom poluvremenu uspevali da se odbrane.

Ali, u finišu Englezi ipak uspevaju da stignu do pobede. Slična situacija kao i kod prvog gola Engleza i opet je Hari Kejn egzekutor, ujedno i junak ovog meča - 2:1, Engleska se pridružila Belgiji na vrhu tabele.

TUNIS: Hasen (od 15. Ben Mustafa), Bron, S. Ben Jusef, Ali Malul, Merija, Škiri, Badri, Sasi, F. Ben Jusef, Hazri (Kalifa od 85.), Sliti (Ben Amor od 73.).

ENGLESKA: Pikford, Voker, Stons, Megvajer, Henderson, Tripijer, Dele Ali (Loftus-Čik od 81.), Lingard, Jang, Sterling (Rašford od 68.), Kejn.

Ranije danas u ovoj grupi Belgija je lako savladala Panamu sa 3:0.

Naš specijal o Mundijalu čitajte OVDE.
-         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MCCityzens
Tuesday, 19.06.2018
08:37

Ovaj loftus-cik je strasan igrac.
A Celzi ga salje na pozajmice a dovode bakajoka.

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 18.06.2018
23:51

sve sami trkaci bez mozga . da li je neko od vas na sajtu dosada video da Sterling primi loptu bez da se odbije 2-3 metra od njega?

avatar
Everton FC
Monday, 18.06.2018
22:42

Nije mi jasno kako igraju Lingard i Sterling a klupu greje jedan Vardi koji bi svaku onu sansu iskoristio, decko ima strasan finis, podseca na Owena, tehnicki slabiji, ali je zato mnogo borben igrac

avatar
GoHardCAMPEONES
Monday, 18.06.2018
22:42

Postoje i kapiteni koji ne zavijaju svoju zemlju u crno i okrivljuju Iguaina :D

avatar
INTERnacionalist
Monday, 18.06.2018
22:31

..prvi komunalac prvenstva,svaki otpadak ce biti njegov..

avatar
FanEngleskogfudbala
Monday, 18.06.2018
22:23

Zasluzeno,obecavajuce prvo poluvreme.Lingard i Sterling su se ispromasivali.Da Walker nije napravio glupost,gladali bi potpuno drugacije drugo poluvreme.U drugom nismo videli nista,ali Kejn je odlucio.Pravi pokazatelj snage Engleske bice taj mec sa Belgijom u borbi za prvo nesto koji bi mogao da odluci prvenstvo za Engleze.I dalje mislim da je cetvrtfinale neki maksimum.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 18.06.2018
22:23

Prvo poluvrijeme stvarno su Englezi odigrali odlicno ali drugo cisto mucenje

avatar
Kralj Stiven
Monday, 18.06.2018
22:04

Da je Tunis bar malo kvalitetniji Englezi do sutra ne bi pobedili,ali eto kada covek koji 95% svojih golova postize tako sto postavi glavu ili nogu bude na pravom mestu pisi propalo.Stons,Voker,Megvajer,Henderson,Ali,Lingard,Sterling i Jang sve same muve bez glave i grama mozga.Cetvrtfinale plafon,ali samo u slucaju da im se bas otvori zreba tamo masakr.

avatar
Емил Хески
Monday, 18.06.2018
22:49

Henderson je poslao par neverovatnih dugih lopti.

avatar
Gorčilo
Monday, 18.06.2018
22:03

Koliko bi Englezi bili opasniji da imaju jednu klasićnu desetku tipa Kutinjo ili David Silva. Da imaju samo jednog takvog igrača bili bi 300% opasniji. Ovako mnogo zavise od Kejnovih i Sterlingovih individualnih kvaliteta.

avatar
FanEngleskogfudbala
Monday, 18.06.2018
22:25

Slazem se jedan kreativac nedostaje,mislim da ce ovaj tim za par godina biti mnogo vise postovan.Razlika je velika u odnosu na EP,a o proslom SP da ne pricam bilo je uzasno.

avatar
Amar Zornic
Monday, 18.06.2018
22:00

Englezi zasluzili pobedu ali samo zbog prvog poluvremena . Tezak mec al na kraju Kejn koji je zaista sjajan predvodnik jednog ipak prosecnog tima . Medjutim Englezi na ovom mondijala mogu mnogo , ne zbog kvaliteta vec zbog rasterecenosti i lakseg zreba koji bi im mogao otvoriti put do nekog 1/4 fin. Zao mi Tunisa al realno nisu zasluzili bod , bez ikakve ambicije napred su igrali

avatar
NikkiCFC
Monday, 18.06.2018
21:59

Tooo, bas mi je drago. Kako ruzna i prljava igra ovih... Kako da ih nazovem a da ne bude uvredljivo..

avatar
Monte_Kristo
Monday, 18.06.2018
23:57

Ma najbolje da ih puste da im daju 5 komada i da ti budes zadovoljan...