Modrić: "Iz Rusije idemo dignuta čela"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 15.07.2018.
21:56
Izvor: Sportske.net

Najbolji igrač Mundijala ima pomešana osećanja, ali je poruka za kraj jasna.

Epa/Vassil Donev
Epa/Vassil Donev

Povezane vesti

Zvanično najbolji igrač Svetskog prvenstva Luka Modrić rekao je danas da njegov tim može uzdignuta čela da ode sa Svetskog prvenstva, ali da su osećanja i dalje pomešana posle poraza u finalu od Francuske.

"Malo su pomešana osećanja, ali sada je malo bolje i sigurno kad prođe neko vreme postaćemo svesni kakav smo neverovatan uspeh napravili. Ali, kada si u finalu...nije lako izgubiti, ali to je sport, neko mora da pobedi. Danas su oni pobedili, iako mislim da smo danas bili jako dobra ekipa, čak i bolja od njih u nekim trenucima.

Ali, neke sitnice su presudile i otišle na njihovu stranu i to je to. Tako je to u fudbalu, nema sad mesta kukanju. Mislim da možemo iz Rusije otići uzdignute glave. Možemo biti ponosni kako smo predstavljali Hrvatsku u svim ovim utakmicama, pa i u finalu, iako smo izgubili
", rekao je Modrić posle meča.

Tokom drugog dela turnira stalno se pričalo o "Zlatnoj lopti" i na kraju si je i dobio.

"Šta da kažem? Lepo je, ponosan sam na to priznanje, ali bih bio mnogo srećniji da smo osvojili Svetsko prvenstvo. Ali, ništa, naravno da sam ponosan i srećan. Hvala saigračima i stručnom štabu, jer bez njih ne bih mogao ni da dođem do ove nagrade. Atmosfera je bila fenomenalna, hvala svima", rekao je Modrić.

Imali ste ogromnu podršku navijača iz celog sveta.

"Kad se utakmica završila reakcija naših navijača je sve rekla. Hvala im na podršci, osećali smo je tokom celog turnira. Dolazile su poruke iz svih krajeva sveta i to nam je bio jedan od motiva da se ne predajemo i guramo napred. Došli smo do finala, nismo uspeli napraviti poslednji korak, ali uspeh je velik", rekao je Modrić.

Francuska je večeras pobedila Hrvatsku 4:2 u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Monday, 16.07.2018
00:28

U svih 7 utakmica Hrvati ni od koga nisu bili toliko bolji koliko od Francuza (uključujući i Argentinu koju su skoro pa rutinski dobili sa 3:0), a ovo je jedina utakmica koju su izgubili i to dosta ubedljivo ako gledamo samo rezultat. Očigledno su autogol i penal bili nepremostiva prepreka, mnogo veća od samih Francuza. Koliko god da sam očekivao pobedu Francuza onakvu inferiornost u odnosu na Hrvate, kakvu su pokazali pogotovo u prvom poluvremenu, svakako nisam očekivao od budućih Svetskih prvaka.

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 15.07.2018
22:17

Kako drugacije,ovo je uspeh kakv niko sa ovih prostora nece jos dugo ponoviti...A Modric je posebna prica,nikad necu prezaliti sto nije zaigrao za Barsu.

avatar
REALan ortak
Monday, 16.07.2018
09:01

Hvala Bogu pa je nagnuo na pravu stranu, nije se pokajao :D

avatar
BarsaSaMarsa10
Monday, 16.07.2018
21:39

Hahaha procitah da je navijao za Barsu,sad mi je jos gore :D