Modrić neće o "Zlatnoj lopti": "Ne zanima me to, samo da osvojimo Mundijal"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.07.2018.
12:14
Izvor: Sportske.net

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske spreman je za finalnu utakmicu Mundijala. Pre njenog početka održaće kratak govor na terenu.

Epa/Vassil Donev
Epa/Vassil Donev

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske ispisala je najsvetliju stranicu u svojoj istoriji plasmanom u finale Mundijala koji se održava u Rusiji.

"Vatreni" su na korak od "boginje", a na putu ka besmrtnosti izabranicima Zlatka Dalića stajaće selekcija Francuske.

Novinarima se pred sutrašnje finale obratio kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić, momak koji je na početku karijere bio osporavan zbog svoje fizičke konstitucije pa ga je čak Hajduk odbio kada im je bio nuđen.

"Iskreno nemam ništa posebno da kažem. Nikada nisam sumnjao u sebe, ja sam uvek verovao i hvala Bogu, a te stvari su samo dodatna motivacija. Nisu me te stvari opterećivale", rekao je Modrić.

Posle svega što je uradio u karijeri Luka je došao u situaciju da ga mnogi već proglašavaju favoritom za osvajanje "Zlatne lopte".

"Stvarno sam fokusiran samo na uspeh reprezentacije. Godi... Ako Bog da, da osvojimo. Da se ne ponavljamo, stvarno me zanima samo reprezentacija, ne individualne stvari", rekao je Modrić.

Nakon toga su došla na red pitanja vezana isključivo za Svetsko prvenstvo i veliki uspeh koji je ostvaren na čelu sa Zlatkom Dalićem.

Aktuelni selektor preuzeo je reprezentaciju pred baraž i doveo je do finala Svetskog prvenstva.

"Došao je u trenutku gde je bio upitan plasman na Svetsko prvenstvo. Pre prve utakmice razgovorom nam je dokazao da smo i dalje veliki igrači, bez obzira na malu krizu. Doneo je mir i samopouzdanje. Godi iskrenost i pristup svakom igraču. Dalić je sjajan, ne samo kao trener nego kao osoba", dodao je Modrić.

Kao kapiten Luka će sutra predvoditi svoj tim prilikom izlaska na teren, a pre samog početka će morati da održi kraći govor.

"Videćemo kako mi dođe. Ne smišljam govore, već kažem šta mi dođe u tom trenutku. Biće emotivno, ali probaćemo da emocije ostavimo po strani. A govor – videćemo", istakao je kapiten "Vatrenih".

Posebna priprema za finalni meč ne postoji.

"Nemam poseban način za pripremu utakmica. Svako se priprema na svoj način. Ne treba ništa menjati. Ništa spektakularno, samo nastaviti kao i do sada", zaključio je Luka Modrić.

Finale Svetskog prvenstva u Rusiji između selekcija Francuske i Hrvatske igra se u nedelju od 17 časova.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nanaboy
Saturday, 14.07.2018
23:14

Trenutno najbolji igrac na planeti..
po meni i najzasluzniji za Realove titule u europi..
kad je Modric prije 4 sezone bio ozljeden,te godine nije bilo ni Reala..
Maestro se oporavio i cjeli orkestar prosvirao..

avatar
Kondogbia
Saturday, 14.07.2018
13:42

Eee, nikada od njega 'veliki igrač' kada neće da se ugleda na svog dojučerašnjeg saigrača koji bi rekao: 'Ne zanima me Mundijal, samo da osvojim ZL'. :D

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 14.07.2018
12:17

trenutno najbolji igrac na svetu. Titula u LS i titula prvak sveta, pa to ronaldo i mesi mogu da sanjaju.

avatar
sagodovid
Saturday, 14.07.2018
15:28

Zato ga nije nigdje nije bilo u Primeri, a tu istu LS mu je Ronaldo donio, a Mesija necu ni da komentarisem, reci da je Modric bolji od pomenute dvojice je ravno ludilu.
Kada Xavi i Iniesta u najboljim danima nisu osvojili ZL, Modric tek nece.

avatar
sagodovid
Friday, 20.07.2018
23:24

E moj Kondogbia, rade ti kompleksi previse, mozda ga nije bilo u polufinalu i finalu, ali je on uradio mnogo, mnogo vise pre tog polufinala i finala, sjecas se mozda PSG-a i Juventusa, ili ti je pamcenje kratkog roka?

avatar
Kondogbia
Sunday, 15.07.2018
00:32

Ne pričaj koještarije, ni L od LŠ izlizani nije doneo. Punio Apoel i doneo LŠ, hahaha. Gde je bio u finalu i polufinalu ove godine, gde je bio u finalima svih ranijih godina? Od njega daleko veće zasluge ima bar pola tima Reala, a najveće naravno Kassai, Rocchi, Clattenburg, Čakir, Kujpers itd. Bez njih bi izlizani klempavka video samo na slici. :D

avatar
sagodovid
Saturday, 14.07.2018
21:42

Taj isti nas Real nije prismrdio cetvrtfinalu, a kamoli finalu dok Ronaldo nije stigao, taj isti Ronaldo je mnogo, mnogo vise puta izvlacio Real i vukao ga.
Istina Ronaldo nije bio na nivou u finalu i polufinalu, a ti zaboravljas brzo kakav je bio pre toga, zato ne pricaj u prazno.
Modric je dosta losiji ove sezone nego prethodnih, cista realnost.

avatar
GoHardCAMPEONES
Saturday, 14.07.2018
17:35

Hahhah Ronaldo doneo LS? Gde je bio taj Ronaldo pre Krosa, Modrica, Karvahala, Varana, Kazemira? Sta lik je cekao 4 godine da dodju ti svi igraci, nije hteo sam hahaha smesan si, Real ce i dalje biti najjaci tim na svetu sa ili bez Ronalda za kog je ceo tim igrao, ja se ne secam postojanja tog Ronalda u 3 od 4 finala a i u polufinalu i finalu ove godine nije POSTOJAO. :D