Oglasio se Vida, ovo je njegovo objašnjenje

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.07.2018.
10:52
Izvor: Sportske.net

Umesto da uživa u uspehu svog nacionalnog tima i činjenici da je dao ogroman doprinos da Hrvatska zaigra u polufinalu Mundijala, Domagoj Vida mora da se pravda za svoje nepromišljene postupke.

Epa/Mohamed Messara
Epa/Mohamed Messara

Povezane vesti

Senku na trijumf reprezentacije Hrvatske i plasman "Vatrenih" u polufinale Mundijala u Rusiji bacili su Domagoj Vida i Ognjen Vukojević svojim nepromišljenim potezom.

Umesto da slave veliki uspeh hrvatskog nacionalnog tima, pomenuta dvojica napravila su problem sebi i svojim sunarodnicima koji se nalaze u Rusiji.

Pošto su pobedu posvetili Ukrajini i kijevskom Dinamo očekivano je bilo da usledi reakcija ruske javnosti, pa su tako i novinari u Sočiju želeli da čuju objašnjenje Domagoja Vide.

"Da li ovo znači da pobedu posvećujete Ukrajini?", glasilo je pitanje novinara u miks zoni posle meča Hrvatska - Rusija.

"Ništa nalik tome. Politici nije mesto u fudbalu. Ovo je šala za moje prijatelje iz kijevskog Dinama", objasnio je Vida.

"Većina Rusa nije razumela ovu vrstu humora", konstatovali su novinari.

"Volim Ruse, volim Ukrajince. Moj drug Ognjen Vukojević radi u Dinamu iz Kijeva. Ćao!", zaključio je Domagoj Vida.

Nadajmo se da organizator Mundijala neće dozvoliti da nepromišljen gest Hrvata dovede do neželjenih reakcija koje bi podrazumevale osvetu ruskog naroda.

Vida i Vukojević su morali da misle na svoje sunarodnike koji se nalaze u Rusiji i koji planiraju dolazak u Moskvu na polufinalni meč sa Engleskom.

Videćemo hoće li i FIFA reagovati na ovakve poruke ili će kao u slučaju Šačirija i Džake biti blagonaklona prema fudbalerima koji bez ikakve potrebe dižu tenzije i stvaraju probleme.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markyc
Sunday, 08.07.2018
15:42

Do sad sam bio neutralan, cak sam i navijao za Hrvate. Ali posle ovoga, zelim im da ih rastave Englezi. Profesionalac covek, provocira. Ne znam samo dal mu je nesto falilo na prvenstvu pa se ovako ponasa. Nisam cuo da je bilo problema. Jos se sad pravi lud, kao nije politicki price za malu decu.

avatar
Čeki
Sunday, 08.07.2018
14:38

On je uvek bio lud igrac taj vida, uopste nema tu promisljenost, glava mu je ogroman problem. Cak u Dinamu dok je jos bio je imao problema sa zakonom.

avatar
Badr Hari
Sunday, 08.07.2018
14:08

Vrlo nepromišljeno, smetnuo je sa uma da onima kojima bi mogao da objasni šta je mislio ili hteo da kaže ne bi ni objašnjavao, jer ga ne bi ni pitali, a ovima drugima nema šanse da objasni.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 08.07.2018
13:41

Ovo nije kao ono sto su uradili Xhaka i Shaq

avatar
Südkurve München
Sunday, 08.07.2018
16:06

Slazem se, ipak oseca zahvalnost Kijevu i Ukrajin7, on je tamo igrao, dok Saciri i Dzaka ni ne znaju sta se desilo na KiM

avatar
bagra
Sunday, 08.07.2018
13:18

Uh bas su se potresli, prosli u polufinale, boli ih cosak za ostalo.

avatar
La bestia negra
Sunday, 08.07.2018
11:17

Zasto lepo ne prizna da ga emocija kada pobedi kao i vecinu na ovom svetu udara na provociranje porazenih,zato je i ovakav sistem.