Akapulko - Troicki ispustio polufinale

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.02.2015.
23:57
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki nalazio se na dobrom putu da se plasira u polufinale ATP turnira u Akapulku ali je na kraju poklekao pred Južnoafrikancem Kevinom Andersonom.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Akapulku iako je bio na dobrom putu da eliminiše južnoafričkog tenisera Kevina Andersona.

Srbin je u četvrtfinalu poražen rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 6:3) nakon gotovo dva časa borbe sa petnaestoplasiranim teniserom sveta.

Izjednačenu borbu na početku prvog seta prekinuo je brejk koji je Viktor Troicki napravio u šestom gemu. Anderson u narednom nije uspeo da vrati brejk iako je imao dve šanse pa je Srbin poveo sa 1:0.

Sličnu sliku videli smo u drugom setu ali je ovoga puta Anderson iskoristio šansu koja mu se ukazala. Jedinu brejk loptu u drugom setu Južnoafrikanac je pretvorio u prednost koju nije ispustio do kraja pa se ušlo u treći set.

Odluka o pobedniku pala je u prvom gemu odlučujućeg seta. Anderson je iskoristio nervozu Viktora Troickog i napravio brejk a u sedmom gemu Viktor uspeo da spasi četiri brejk lopte, nedovoljno da se vrati u igru.

Kevin Anderson sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela Nišikori - Dolgopolov, dok Viktor Troicki može da bude zadovoljan osvojenim bodovima i zaradom od 35.000 dolara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke