Alkaraz: "Cilj mi je da se vratim na prvo mesto"

Autor: Mladen Heleta
sreda 27.09.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Španca čeka debi na turniru u Pekingu.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Španski teniser Karlos Alkaraz, drugi igrač sveta, ove sedmice će po prvi put u karijeri nastupati na ATP turniru iz serije 500 u Pekingu, a nakon toga će debitovati i na mastersu u Šangaju.

Alkaraz će na oba turnira u Kini biti prvi nosilac, jer je najbolji teniser planete Novak Đoković odlučio da preskoči azijsku turneju.

Španac zbog toga ima priliku da se značajno približi Novaku u borbi za prvo mesto na ATP listi. On može da osvoji maksimalno 1.500 bodova na azijskoj turneji, dok je trenutni zaostatak za Đokovićem 3.260 bodova.

Srbin će narednih sedmica izgubiti 750 bodova, pošto neće braniti poene iz Tel Aviva i Astane i biće pod pritiskom da u finišu sezone odbrani 600 bodova na mastersu u Parizu i 1.500 na ATP finalu u Torinu.

Šansa Alkaraza je u tome što brani svega 360 poena do kraja sezone.

"Trenutno je Novak broj jedan, tako da sam ovde u Peking došao sa dodatnom motivacijom da ga prestignem u ATP trci i kasnije na listi. To mi je u glavi svaki put kada treniram, mislim o tome na svakom turniru. Nije obavezno da se vratim na prvo mesto, ali moramo postaviti sebi neke ciljeve u godini. Za mene, prvo mesto je jedan od glavnih ciljeva, tako da na velikim turnirima idem na to, da budem blizu njega i da se vratim na čelo", rekao je aktuelni šampion Vimbldona u glavnom gradu Kine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke