Alkaraz: "Moram biti savršen da bih dobio Medvedeva"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 19.03.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Veliki ulog u finalu Indijan Velsa.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Karlos Alkaraz i Danil Medvedev večeras će se tačno u ponoć boriti za trofej na prvom ATP mastersu u sezoni u Indijan Velsu.

U odsustvu Novaka Đokovića, Španac i Rus su bili glavni favoriti u Kaliforniji i u potpunosti su opravdali očekivanja.

Alkaraz bi se pobedom i tituluom vratio na prvo mesto na ATP listi, ali moraće da preskoči najtežu moguću prepreku, jer je Medvedev u fanstastičnoj formi. Vezao je 19 pobeda, a večeras igra za četvrti pehar zaredom. U Kaliforniju je stigao sa vezanim titulama u Roterdamu, Dohi i Dubaiju.

Alkaraz igra svoje 11. finale u karijeri i pokušaće da dođe do devete titule, treće na ATP mastersima.

"Znam da ću ako pobedim postati prvi reket sveta. Pokušaću da ne razmišljam o tome, nego o tome šta moram učiniti. Čeka me pravi taktički duel, biće jako teško. Recimo samo da sve moram da uradim savršeno. Ovo su sve moje misli o meču, ali, naravno, bilo bi super pobediti", sa osmehom je prokomentarisao Španac.

Njemu je na konferencniji za novinare najteže bilo da odgovori na pitanje u kojem aspektu tenisa sebe smatra najboljim na svetu.

"To je teško pitanje. Mnogo je igrača na ATP turu, svaki sa svojim snagama. Teško je navesti jednu stvar u kojoj sam bolji od drugih. Recimo samo da sam dobar u svakom pogledu. Ja se dobro krećem, imam dobre udarce, a drugi verovatno imaju dobre udarce, ali ne i savršeno kretanje. Ne znam kako to objasniti. Ali ne mogu reći da sam dobar u jednom aspektu ili da sam bolji od drugih u nekom aspektu. Ne mogu to reći", objasnio je Alkaraz.

A Rus igra četvrto finale u svega 32 dana, 31. ukupno i za 19. trofej u karijeri. Ako uspe, imaće pet osvojenih mastersa.

On će se sutra vratiti u Top 5 i biće peti igrač na ATP listi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke