Alkarazov trener upozorava: "Ljudi, Novak je osvojio 22 grend slema..."

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 08.06.2023.
19:47
Izvor: Sportske.net

Alkaraz je i dalje na jednom i to kada Novak nije igrao turnir.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Trener Karlosa Alkaraza se oglasio pred duel protiv Novaka Đokovića koji je, za mnoge, meč sezone jer se radi trenutno o dvojici najboljih tenisera na svetu, bez obzira na ATP listu koja govori malo drugačije. 

"Svi mi dobro znamo Novaka. Pokušaćemo taktički da pripremimo meč. Mislim da je Karlos apsolutno spreman. Želi da igra meč, tu su i mali detalji koje vam ne mogu reći", smejao se Huan Karlos Ferero. 

Alkarazov trener smatra i da će meč biti veoma uzbudljiv. 

"Znamo da će Novak dati svoj najbolji tenis. On je osvajač 22 grend slema. Mislim da će se boriti do poslednjeg poena, do poslednje loptice. Očekujem veoma neizvestan meč. Karlos veruje u sebe, veruje da može pobediti Novaka. Mislim da će obojica igrati na neverovatnom nivou", rekao je Ferero. 

Koliko dobro može da igra Karlos Alkaraz protiv Novaka?

"Znam nivo na kom može da igra, pet godina sam sa njim. Nisam uopšte impresioniran jer sam znao i ranije za njegove mogućnosti. Ono što me najviše oduševljava jeste da protiv najboljih igra najbolje. Ako tražite od njega da ide na mrežu na meč-loptu, on će to učiniti. Ako tražite da posle riterna ode na mrežu, on će to uraditi. On je spreman na sve vrste udaraca", objasnio je Ferero. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke