Alkarazovo odustajanje znači i da Novak može opet biti prvi već 30. januara!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.01.2023.
23:58
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković bi uskoro mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste ukoliko bude zabeležio željeni rezultat.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Novak Đoković će igrati Australijan open i to je vest koja je fantastična nakon svega što se dešavalo pre tačno godinu dana. 

Naš teniser, koji je i vlasnik rekorda po broju nedelja provedenih na prvom mestu, bi mogao taj rekord i da pojača ukoliko bude osvojio Australijan open i ako se poklope još neki rezultati. 

Sada je Novak na petom mestu, ali sa nešto malo manje od 2000 bodova razlike u odnosu na prvoplasiranog Alkaraza koji je danas odustao od turnira zbog povrede. Alkaraz se nadao da bi u Australiji mogao da pojača svoj bilans bodova, jer je prošle sezone stigao samo do trećeg kola i nije osvojio previše bodova, ali će i to malo osvojenih izgubiti. 

Zbog toga bi Novak u slučaju osvajanja turnira (dobio bi 2000 bodova) ponovo bio prvi, ali u slučaju da Kasper Rud ne napravi dobar rezultat, odnosno da ne stigne do polufinala jer ni on ne brani niti jedan bod sa Australijan opena prošle sezone.

Uglavnom, Novaku nije cilj prvo mesto, cilj je prvo da sustigne, a onda i prestigne Rafu po broju titula na grend slemovima, ali prvo mesto bi definitivno prijalo, posebno posle svega što se dešavalo prošle sezone. 

Biće veoma zanimljivo, pripremite se!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke