Amerikanac o Novaku: "Poseban je, najbolji, ali voleo bih da prestane!"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 03.08.2021.
18:45
Izvor: Sportske.net

Dvadesettrogodišnji teniser ima reči hvale za Đokovića, ali i svoje želje.

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Američki teniser Frensis Tijafo pohvalio je mentalnu snagu Novaka Đokovića i podvukao da bi voleo da srpski igrač prestane sa dominacijom.

Od Novakovog "Zlatnog slema" neće biti ništa, ali i dalje postoje šanse da se ispišu nove stranice istorije ovog sporta. Naime, trijumfom na US openu, Đoković bi postao prvi teniser od Roda Lejvera iz 1969. koji je kompletirao sve grend slemove u kalendarskoj godini.

Domaći teren će na US openu imati Frensis Tijafo, koji je pun reči hvale za Novaka Đokovića, no, nada se da će moći da prekine niz najboljeg tenisera sveta upravo u "svom domu".

"Momak je poseban. Može igrati na bilo kojoj podlozi, tako se dobro kreće... Sevis mu je postao mnogo bolji. Mentalno je najjači na svetu. Ne mora nužno imati najbolji forhend, bekhend ili šta već, ali mentalno je tako, tako, dobar. Kako vi podižete nivo igre, podizaće ga i on. Uvek ima odgovore na terenu. Nastaviće da pomera granice i uskoro će postići nešto posebno. Koliko god voleo njegovu veličinu, voleo bih da to prestane, da pobedi neko drugi - po mogućstvu ja. Videćemo kako će se stvari odvijati", rekao je Tijafo.

Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država, startuje 30. avgusta i tradicionalno se igra u parku Flešing Medouz u Kvinsu u predgrađju Njujorka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke