Ana nije prebrodila dramu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.01.2016.
12:09
Izvor: Sportske.net

Od sjaja do očaja, tako je igrala Ana u ovom meču protiv Medison Kiz, na kraju je poražena rezultatom 2:1 (4:6, 6:4 i 6:4).

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Fantastičan meč smo gledali između američke teniserke Medison Kiz i naše Ane Ivanović.

Meč je obeležio i prekid koji je trajao nešto kraće od sat vremena jer je pozlilo Najdželu Pirsu, treneru Ane Ivanović, koji je na kraju završio u bolnici, ali sa kojim je sada sve u redu.

Više o tome ste mogli da pročitate OVDE.

Ana je sjajno riternirala danas u prva dva seta, odgovarala je i američka teniserka na trenutke sjajnim udarcima, ali u trećem setu naša teniserka nije izdržala do kraja, pa je morala da pakuje kofere sa Australijan Opena.

Dobar je bio i servis Ane, posebno u prvom setu. Spasila je dve brejk lopte pri rezultat 3:3, a onda je iskoristila svoju prvu brejk loptu pri rezultatu 5:4 za nju, što je značilo i osvajanje seta.

Nešto slabiji servisi u drugom setu koji je usledio nakon pomenutog prekida, Ana je i dalje sjajno riternirala, ali je naišla na nešto jači otpor Medison Kiz.

Amerikanka je napravila brejk pri rezultatu 4:4, kasnije je servirala za set, Ana je imala 0:40, ali je ispustila tu prednost pa je Kiz osvojila drugi set.

Svi su mislili da će Ana psihički pasti na početku trećeg seta, ali to se nije desilo. Srpska teniserka je povela sa 3:1, ali je izgubila veoma bitan gem na svoj servis za 3:2. Usledila su dva gema za Medison Kiz, povela je sa 4:3 u odlučujućem setu koji se igra na razliku (nema taj-brejka), kasnije i sa 5:3 i bila je na domak od prolaska u osminu finala.

Ana je osvojila naredni gem na svoj servis, ali je promašila zicer na 30:30 pa je Kiz imala meč loptu koju je na sjajan način spasila naša teniserka. Imala je i drugu meč loptu Amerikanka, zatim i treću koju je konačno iskoristila, pa slavi prolazak u osminu finala.

Lepčenko ili Ženg će je čekati u osmini finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke