AO - Maša se provukla, pobede Makarove, Erani i Peng

Autor: Beta Beta
sreda 21.01.2015.
11:08
Izvor: Beta

Ruskinja Marija Šarapova plasirala se treće kolo Australijan Opena premda je lako mogla da završi takmičenje na samom startu imajući u vidu tok susreta sa sunarodnicom Panovom.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je danas pobedila sunarodnicu Aleksandru Panovu sa 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 7:5).

Šarapova, pobednica Australijan opena iz 2008. godine je u 10. gemu trećeg seta spasila dve meč lopte, a pobedu protiv 150. teniserke sveta ostvarila je za nešto više od dva i po sata igre.

"Srećna sam što sam prošla dalje. U dva navrata sam bila na poen od eliminacije. Danas nisam igrala najbolji tenis. Ona je bila inspirisana, izašla je na teren znajući da nema šta da izgubi, slobodno je udarala loptice", rekla je druga teniserka sveta Šarapova.

Ona će u trećem kolu igrati protiv 31. nosioca Kazahstanke Zarine Dijas, koja je pobedila Anu Šmedlovu iz Slovačke sa 3:6, 6:2, 8:6.

Ruska teniserka Ekaterina Makarova plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Italijanku Robertu Vinči sa 6:2, 6:4. Ona će za plasman u osminu finala igrati protiv Karoline Pliškove iz češke.

Italijanka Sara Erani plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Silviju Soler Espinosu iz Španije sa 7:6, 6:3. Erani, koja je postavljena za 14. nosioca, će u trećem kolu igrati protiv Belgijanke Janine Vikmajer, koja je posle tri seta pobedila Španjolku Laru Aruabarenu sa 6:4, 4:6, 6:4.

Kineskinja Šuaj Peng plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Magdalenu Ribarikovu iz Slovačke sa 6:1, 6:1. Ona će za mesto u osmini finala igrati protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove koja je pobedila Moniku Puig iz Portorika sa 6:2, 7:6.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke