AO - Pobede Federera, Mareja, Dimitrova i Gaskea

Autor: Beta Beta
sreda 21.01.2015.
10:13
Izvor: Beta

Trećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u konkurenciji muških singlova nije bilo iznenađenja pošto su favoriti obezbedili plasman u treće kolo.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je danas pobedio Italijana Simonea Bolelija sa 3:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Drugi nosilac na turniru Federer će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela Italijana Andreasa Sepija i Francuza Žeremija Šardija, koji je postavljen za 29. nosioca.

Federer pokušava da osvoji svoj peti trofej u Melburnu, a 18. Grend slem titulu u karijeri.

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u treće kolo pošto je pobedio domaćeg igrača Marinka Matoševića sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:2). Šesti nosilac će u trećem kolu igrati protiv Portugalca Žoaoa Souse, kome je Slovak Martin Kližan predao meč.

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u treće kolo pošto je pobedio Lukaša Lacka iz Slovačke posle četiri seta, 6:3, 6:7, 6:3, 6:3.

On će za plasman u osminu finala igrati protiv Kipranina Markosa Bagdatisa, koji je pobedio 20. nosioca Davida Gofana iz Belgije sa 6:1, 6:4, 4:6, 6:0.

Francuz Rišar Gaske plasirao se u treće kolo pošto je pobedio domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta sa 6:2, 6:3, 7:5. On će igrati protiv 14. nosioca Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je u tri seta pobedio Litvanca Rikardasa Berankisa sa 6:2, 6:2, 7:6.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke