"Artur Eš" dobio krovnu konstrukciju!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.06.2015.
20:06
Izvor: Sportske.net

Dva i po meseca pre početka US Opena na stadionu "Artur Eš" završeni su radovi na postavljanju krovne konstrukcije na kojoj će biti instaliran pokretni krov.

Beta/AP Photo/Julie Jacobson
Beta/AP Photo/Julie Jacobson

Povezane vesti

Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država pohvalila se završetkom radova na postavljanju krovne konstrukcije na stadionu "Artur Eš" koji će od 31. avgusta do 13. septembra biti domaćin US Opena.

Pokretni krov na stadionu "Artur Eš" biće potpuno funkcionalan tek za godinu dana ali su tokom nedelje završeni radovi na postavljanju čelične konstrukcije teške 5.000 tona, sačinjene od 1.700 delova i 115.000 šrafova, koju će na mestu držati 24 nosećih stubova.

Krovna konstrukcija koja će nositi pokretni krov na "Artur Ešu" najveća je na svetu kada su teniski tereni u pitanju. Široka je i dugačka 76 metara i pokriva prostor od 19.050 metara kvadratnih.

Nakon što je poslednji komad metala postavljen na svoje mesto organizatori US Opena počeće sa pripremama za nastupajući Grend slem a prioritet će biti radovi postavljanje privremene zaštite koja će sprečavati da čelične konstrukcije bacaju senku na teren.

Uz to, biće spotavljen sistem koji će održavati vlažnost vazduha na potrebnom nivou ali i četiri velika ekrana, novo ozvučenje i LED osvetljenje. Radovi na kompleksu Teniskog nacionalnog centra biće nastavljeni na "Centralnom terenu" a krajnji cilj je formiranje najboljeg teniskog centra na planeti.

Artur Es
Foto: Beta/AP Photo/Julie Jacobson

Artur Es
Foto: Beta/AP Photo/Julie Jacobson

Artur Es
Foto: usopen.org

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke