Bez Obradovića nema napretka tenisa u Srbiji? ''Ja sam Novakov dizajner''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.09.2021.
21:26
Izvor: Nova.rs

Bez ustručavanja je bivši selektor našeg Dejvis kup tima govorio o aktuelnom stanju u našem tenisu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ova sezona je posebno ilustrativna za razgovore na temu ''Šta će biti sa srpskim tenisom kada se Novak povuče'', s obzirom da osim Novaka Đokovića koji je osvojio tri Gren Sle titule ove godine i igrao u finalu četvrtog, svi ostali srpski predstavnici na ATP turu su ostvarivali uglavnom preskromne rezultate. A šta tek reći za učinak u ženskoj konkurenciji...

Mnogo toga je o svemu ovome imao da kaže Bogdan Obradović koji je to i učinio u razgovoru za ''Nova.rs''.

Utisak je da ga je prilično zabolela odluka talentovanog Hamada Međedovića da svoj pohod ka vrhu nastavi kroz Novakovu tenisku akademiju, u čiji rad Obradović baš i nema velikog poverenja.

''Još uvek ne vidim naslednika. U prvih 100 bi mogli da budu Marko Miladinović i Hamad Međedović. Godinama sam radio sa Međedovićem. Hamad je prvo bio kod Janka Tipsarevića, pa je posle otišao kod Novaka i sada je tamo. Poslednje dve godine nije sa mnom, a reći ću to kroz pesmu Đorđa Balaševića koji u stihu kaže: ‘Nedostaješ mi ti, ljubav moja mila’. Znači ja njemu nedostajem, ako Hamad bude uz mene ima šansu da bude u prvih 100 na svetu. Ako bude ovo što radi kod Novaka i što je radio kod Janka, vrlo su male šanse. Miladinovića nikada nisam gledao, pratim te rezultate po internetu, pa pretpostavljam da ima potencijal da bude u 100 na svetu“, istakao je Obradović.

On je potom otišao i korak dalje i procenio da bez njegovog uticaja na razvoj mladih igrača, srpski tenis neće značajnije napredovati u dogledno vreme.

''Ako u Srbiji budem izradio sve programe i bio zadužen za treniranje dece, ako ih budem kontrolisao, imaćemo napredak tenisa. Ako ne budem to radio neće biti napretka, jer znam da akademije nisu sposobne to da rade. Odgajio sam jednu generaciju i stvorili smo rezultat'', podseća Obradović.

Kada je u pitanju Novak Đoković i njegove mogućnosti do kraja karijere, Obradović ne odustaje od prognoze da prvi teniser sveta može da dogura i do 30 Gren slem trofeja.

''Novak ima sjajne rezultate ove godine, tri Gren Slema plus finale, ostali poprilično mršavo. Trenutno stanje ženskog tenisa je jad i beda“, konstatovao je Obradović i dodao:

''Novak može u kontinuitetu da osvoji 25 grend slemova, a onda će taj kontinuitet da proredi, ali će imati ukupno 30 kad bude završavao karijeru. Novaka niko ne može da podigne, on se podiže sam. Ako neko može da ga podigne onda sam to ja, jer sam ja njegov dizajner'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke