Bogdan Obradović ljut na Novaka, vikao bi na njega, a onda je rekao: "Osvojiće 30 gren slem titula!"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 14.09.2021.
10:05
Izvor: Sportske.net

Interesantan intervju Bogdana Obradovića.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, rekao je u razgovoru za"Mondo" da je Novak Đoković bio previše emotivan na meču protiv Danila Medvedeva. 

"Ne razumem dve stvari kod Novaka u tom meču - emociju i taktiku. Pobeđivao ga je ranije, zna kako treba da igra. Onda tokom meča, posle izgubljenog prvog seta u drugom i trećem nije pokušao da promeni nešto u taktičkom smislu. Mozak mu je bio obuzet emocijama", rekao je Obradović. 

Donekle je Obradović bio iznerviran suzama Novaka Đokovića. 

"Ako me pitate kako treba da izgleda možda i najvažniji meč u njegovoj karijeri, zbog svih rekorda i svega što je bilo na talonu, onda ću iskoristiti jednu našu narodnu pesmu - 'Ona plače, on je nežno ljubi, za njih dvoje više sreće nema'. Ne sviđa mi se što je tako reagovao, muškarci ne plaču. Da sam bio u njegovoj loži u tom momentu vikao bih mu da kontroliše emocije i da dobije taj meč", rekao je Bogdan Obradović. 

Ono što je za Obradovića bitno jeste da Novak igra veći broj turnira, a on se odlučio uglavnom za gren slemove ove sezone i još par turnira na kojima nije sakupio mnogo poena. 

"Pravi Novak katastrofalnu grešku sa malim brojem turnira. Nole sve to rešava brzo, rutinski, skoro da se ne oznoji. U takvim slučajevima ne stiče tu potrebnu rutinu koja mu je neophodna. Ne treba mu to za prva dva-tri kola, nego za te mečeve kada dođu Zverev, Medvedev, Cicipas, Tim, tu se vide te razlike. Medvedev je igrao više mečeva u pripremi za US open i vidi se da je bio pripremljeniji zbog toga. Greši u tome, pričao sam mu i ranije da mora da igra više turnira."

Za kraj, smatra da će Novak definitivno imati više gren slemova od Rafe i Rodžera, kao i da će brojka biti impozantna. 

"Novak će karijeru završiti sa 30 grend slem titula! U naredne dve-tri godine će osvojiti još pet i onda će da uspori, da bira turnire i da ide polako. Igraće sigurno još šest-sedam sezona", rekao je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke