Čehinja udarila na Serenu! Šta se to Amerikanki toleriše?

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.11.2016.
15:50
Izvor: Sportske.net, b92

Nešto više od mesec dana pošto je objavila kraj profesionalne teniske karijere, 34-godišnja češka teniserka Klara Kukalova odlučila je da medijima otkrije neke detalje u vezi sa najtrofejnijom teniserkom sveta Serenom Vilijams.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Teniserka kojoj je najbolji plasman u karijeri bila 20. pozicija na WTA listi, a koju je zauzimala u aprilu 2013, iznela je šokantne informacije o tome šta je, navodno, Serena Vilijams koristila, i to uz dozvolu WADA (Svetske antidoping agencije).

''Razočarana sam jer se sve gura pod tepih. Serena koristi odobrenu supstancu od strane WADA koja ima isti efekat kao i heroin, stvarajući euforičan osećaj. I mi sada igramo protiv navodno ozbiljno bolesne Serene, ispostavilo se da je uzimala mnoge pilule. Ali, odjednom je sve zataškano i niko više ne govori o tome!'', ističe Kukalova, a prenosi B92.

Ona je navela i lični primer kada je dobila alergiju, što je potom morala da dokaže WADA i uporedila sa onim što se dozvoljavalo Amerikanki.

''Ja sam imala alergije i morala sam da dokažem VADA. Oni su odlučivali da li mogu da koirstim inhalator sedam ili osam puta dnevno. Bili su veoma striktni, a onda pročitate šta je dovozvoljeno Sereni i normalno je da ste razočarani'',
objašnjava Kukalova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke