Čengdu - Lajović posle preokreta savladao Delbonisa

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.09.2016.
10:12
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira u Čengduu, pošto je posle preokreta uspeo da savladala Argentinca Federika Delbonisa.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prvi od dvojice srpskih predstavnika na turniru u Čengduu izašao je rano jutros na teren i overio plasman u drugo kolo posle velike borbe sa Argentincem Federikom Delbonisom.

Dušan Lajović je posle 107 minuta igre savladao 41. tenisera sveta rezultatom 2:1 (1:6, 6:3, 6:4) i tako obezbedio mesto u drugom kolu.

Argentinac je dobio prvi set za samo 24 minuta i tada se činilo da će Lajović brzo završiti učešće na turniru u Čengduu.

Brejk u drugom gemu drugog seta omogućio je srpskom teniseru da nastavi sa borbom, a kada je u sedmom gemu Delbonis uzvratio Dušan Lajović nije poklekao već mu je odmah ponovo oduzeo servis i potom iskoristio treću set loptu za izjednačenje.

Pitanje pobednika rešavano je na startu trećeg seta kada je Duci spasao pet brejk lopti u dva različita gema, s tim što je između i sam ispustio dve brejk šanse.

Usledio je peti gem trećeg seta u kojem Dušan Lajović stiže do odlučujućeg brejka i stečenu prednost uspeva da zadrži sve do desetog gema kada na svoj servis koristi petu meč loptu i overava plasman u drugo kolo.

Naredni rival Dušana Lajovića biće Grigor Dimitrov sa kojim se do sada nije sastajao, a Bugarin je na turniru u Čengduu postavljen za trećeg nosioca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke