Četvoro srpskih tenisera prvog dana takmičenja u Melburnu

Autor: Beta Beta
subota 16.01.2016.
21:26
Izvor: Beta

Prvog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu mečeve prvog kola, izmedju ostalih, igraće i četvoro srpskih tenisera, medju kojima i branilac titule Novak Đoković.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u noći između nedelje i ponedeljka po srednjoevropskom vremenu.

Petostruki osvajač Australijan opena, prvi teniser sveta Đoković, u prvom kolu igraće protiv Hjong Čunga iz Južne Koreje, 51. na svetskoj rang listi. Taj duel je treći na programu Arene "Rod Lejver", na kojoj takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Prvi meč na tom terenu igraće Čehinja Petra Kvitova i Lukšika Kumkum sa Tajlanda, a posle njih na teren će aktuelna šampionka Australijan opena, Amerikanka Serena Vilijams, i Italijanka Kamila Đorđi.

Aleksandra Krunić, 121. teniserka sveta, u prvom će kolu igrati protiv Kanađanke Eženi Bušar, 47. na WTA listi, a taj duel je poslednji na programu terena broj dva.

Filip Krajinović, 101. igrač sveta, igraće protiv Amerikanca Denisa Kudle, 68. na ATP listi, a taj meč je treći na terenu broj 19.

Treći meč na terenu broj 20 igraće 79. na ATP listi Dušan Lajović i 60. teniser sveta Amerikanac Sem Kveri.

Prvog dana takmičenja na teren će i osvajač 17 grend slem titula, Švajcarac Rodžer Federer, koji će igrati protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije, kao i Ruskinja Marija Šarapova, koja igra protiv Nao Hibino iz Japana.

Francuz Žo Vilfred Conga igraće protiv Markosa Bagdatisa sa Kipra, a Filip Kolšrajber iz Nemačke protiv Keija Nišikorija iz Japana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke