Del Potro "naoštren" za meč sa Srbijom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.03.2015.
23:39
Izvor: Sportske.net

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro najavio je da će se odazvati pozivu selektora Dejvis Kup reprezentacije za koju bi trebalo da nastupi u duelu sa Srbijom.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Dejvis Kup reprezentacija Srbije plasirala se u 1/4 finale Svetske grupe nakon ubedljivog trijumfa nad selekcijom Hrvatske ostvarene minulog vikenda u Kraljevu.

Naredni rival izabranika selektora Obradovića biće Argentina a meč će biti odigran u Buenos Ajresu od 17. do 19 jula.

"Meč će se igrati u Buenos Ajresu, to je već sada poznato. Ipak, uprkos prednosti domaćeg terena i podršci navijača, sasvim je jasno da pitanje pobednika susreta leži isključivo u rukama Novaka i Huana Martina" preneo je argentinski list "Ole".

Učešće najboljeg na svetu ne bi trebalo da bude dovedeno u pitanje ali će nastup Huana Martina Del Potra do daljnjeg biti neizvestan.

Nekadašnji broj 4 na ATP rang listi pao je na 618. poziciju zbog učestalih povreda a upravo je zbog rehabilitacije zgloba ruke odlučio da odustane od učešća u Indijan Velsu.

Do četvrtfinala Dejvis Kupa ima još dosta vremena ali Delpo ne krije da bi voleo da bude deo spektakla u prestonici Argentine.

"Biću na raspolaganju nacionalnom timu, i ako me selektor pozove, nadam se da ću biti spreman za Srbiju! Voleo bih da igram taj meč" poručio je Del Potro.

Pored Huana Martina Del Potra Argentina bi u četvrtfinalu mogla da bude jača još za iskusnog Huana Monaka što bi četvrtfinalni meč učinilo još spektakularnijim.

Malo je verovatno da će se do tada i Janko Tipsarević vratiti u dobru formu ali nije isključeno da Tipsa u slučaju povratka na teren bude deo tima kako bi podigao atmosferu u redovima osvajača "salatare" iz 2010. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke