Đere zna šta mu je falilo...

Autor: Beta Beta
petak 31.05.2019.
20:24
Izvor: Beta

Laslo Đere nije uspeo da se plasira među 16 najboljih na Rolan Garosu.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere ocenio je posle današnjeg poraza od Japanca Keija Nišikorija u trećem kolu Rolan Garosa da mu je u neizvesnom meču u pet setova nedostajalo iskustva, ali da je verovao u pobedu.

"Jako dobro je počeo ovaj meč, nisam imao priliku da napadam, uglavnom sam se branio. Dobro je servirao, imao dobar procenat servisa, ali u drugom setu sam bio spreman. Imao je set lopte, vodio 4:1, ali tu sam polako počeo da osećam da postajemo egal i da mogu da mu pariram. U trećem setu je bio bolji, za četvrti sam bio spreman, osećao da mogu da dobijem, verovao u pobedu", rekao je Đere novinarima posle meča.

"Jako dobro sam otvorio peti set... Prvi put igram pet setova i mislim da mi je na kraju falilo malo iskustva. Jednom kada me 'brejknuo' ništa tu nisam mogao. Dobro je riternirao, a ja malo izbacivao u aut... Osećao sam se dobro na terenu, i fizički i psihički, obojica smo malo pali na kraju, ali mislim da sam se dobro držao", dodao je on.

Đere nije danas uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je izgubio od sedmog igrača sveta Keija Nišikorija iz Japana posle pet setova, 4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8.

"Sigurno će mi značiti za budućnost, jer sada znam da mogu da igram na tri dobijena seta protiv najboljih, da pariram, da držim ritam, tempo i nivo igre tokom celog meča. Pogotovo će značiti ako nastavim marljivo da treniram kao i do sada. Na meni je da pokušam da napredujem i verujem da ću u budućnosti dobijati ovakve mečeve", rekao je Đere.

Sledi sezona turnira na travi, a Đere je rekao da mu neće trebati mnogo vremena da se privikne, kao i da veruje da na Vimbldonu može da ostvari "dobar rezultat".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Saturday, 01.06.2019
10:13

Срећно Лаци. По игри, види се да ћеш ускоро бити у топ 20. Могао си да га добијеш данас, али твоје време тек долази.

avatar
Александар_НС
Friday, 31.05.2019
21:27

Алал вера мајсторе, ово је успех, твоје време тек долази!