Đoković: "Ne osećam se nepobedivim"

Autor: Beta Beta
subota 21.11.2015.
21:49
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta analizirao je svoj današnji nastup u duelu sa Rafaelom Nadalom osvrnuvši se na tvrdnju španskog tenisera da je Novak Đoković nepobediv.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu je servis doneo mnogo lakih poena u pobedi nad Rafaelom Nadalom u polufinalu završnog Mastersa u Londonu.

"Preciznost mog servisa danas je bio element igre u koji sam mogao da se pouzdam, i doneo mi je mnoštvo lakih poena. Upravo to je ono na čemu najviše radim u poslednje vreme - poentiranje iz servisa, prvi udarac, građenje poena u odlučujućim trenucima meča", rekao je Đoković novinarima u Londonu.

On je danas pobedio Nadala 2:0 (6:3, 6:3) i tako izborio plasman finale. Nadal je posle meča iskreno rekao da oseća da je Đoković skoro nepobediv.

"Ne osećam se nepobedivim, ali se sjajno osećam posle današnjeg nastupa. Samopouzdanje pri ulasku u meč protiv suparnika koga ste pobedili u proteklih nekoliko mečeva, što je ovde bio slučaj, ima svoju neprocenjivu vrednost", rekao je Đoković.

Srbin je ocenio da mu je ovo najbolja sezona u karijeri bez obzira da li će pobediti u sutrašnjem finalu, kao i da se nada da će ga služiti fizičko zdravlje i mentalna svežina u budućem periodu.

"Bilo je perioda u mom rivalstvu sa Nadalom kada smo pobeđivali jedan drugog u serijama, ali ne vidim da je to uopšte čudno. Čim pobedite u dva meča uzastopce, psihološka prednost je na vašoj strani. Naš rivalitet je rekordan, izražen kroz čak 46 odigranih mečeva, i tokom tog perioda smo naučili da se adaptiramo jedan na drugog", rekao je Đoković.

Novak Đoković se danas izjednačio sa Nadalom po broju pobeda u međusobnim susretima, pošto sada obojica imaju po 23 pobede.

"Što se mene tiče, važno mi je da redovno mogu da se oslonim na dobru defanzivnu igru, a smatram da sam najveći napredak učinio u tranziciji iz defanzivne u ofanzivnu igru. To što uspevam da sve češće osvojim prve poene u razmenama sa Rafom mi je izuzetno važno za dalji tok gema i seta", dodao je on.

Protivnik u sutrašnjem finalu biće mu pobednik meča Rodžer Federer - Stanislas Vavrinka. Federer ga je pobedio na ovom turniru, a i favorit je u drugom polufinalu.

"Moji mečevi sa Rodžerom su uvek puni takmičarske tenzije. On izuzetno voli da meša udarce kad igra protiv mene, da poremeti moj 'tajming', što znači da moram da odigram najbolje što mogu da bih se suprotstavio takvom stilu", rekao je Đoković.

Najbolniji poraz ove sezone za srpskog reprezentativca bio je od Vavrinke u finalu Rolan Garosa.

"Sten me je dobio u finalu Roland Garosa, veoma zasluženo. Igra najbolji tenis svoje karijere, osvojio je dva grend slema, a pobedio je mene, Rodžera i Rafu na važnim turnirima. On zna kako se pobeđuje u velikim mečevima, biće spreman. Videćemo nešto kasnije koji švajcarski igrač će biti moj sutrašnji protivnik", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 21.11.2015
23:51

Zato sto nisi nepobediv, ali si svakako igrac kojeg je najteze pobediti...

avatar
Azpi
Saturday, 21.11.2015
23:09

Kako da se osecas nepobedivim kad te je skoro Federer razmontirao