Državni vrh čestitao Đokoviću na osvajanju Vimbldona!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.07.2015.
01:05
Izvor: Beta

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću danas su povodom osvajanja treće titule na Vimbldonu stigle čestitke sa svih strana.

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću danas su povodom osvajanja treće titule na Vimbldonu - "uspeha vrednog divljenja", "kojim je ispisana nova stranica u istoriji svetskog tenisa", čestitke uputili pedsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Maja Gojković, ministri Vanja Udovičić i Bratislav Gašić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić Đokoviću je izmedju ostalog poželeo još mnogo pobeda kojima će radovati sve građane Srbije.

"Još jednom ste obradovali Srbiju svojom sjajnom pobedom. Želim Vam još mnogo uspeha u budućnosti, na ponos i radost svih građana Srbije, čestitam Vam osvojenu titulu", navodi se u čestitki predsednika Nikolića.Predsednik Vlade najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću čestitao je treću pobedu na Vimbldonu i ispisivanje nove stranice u istoriji tenisa".

"Izuzetno sam počastvovan što mogu da Vam, u ime Vlade i građana Republike Srbije, čestitam osvajanje Vimbldona. Nadljudskim naporima, mentalnom i fizičkom snagom, nadjačali ste protivnika i treći put u karijeri podigli vimbldonski pehar. Ispisali ste nove stranice u istoriji svetskog tenisa", navodi se u Vučićevoj čestitki, saopšteno je iz Vlade.Premijer je dodao da su sve Novakove pobede podstrek, ali i dokaz mladima u Srbiji da se samo napornim radom i odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svetskoj listi. "Uz veliku želju da i dalje osvajate turnire i obarate svetske rekorde u tenisu, još jednom vam upućujem najiskrenije čestitke", naveo je premijer.

Ministar sporta je naveo da Noletu najiskrenije čestita na još jednom sjajnom uspehu kojim je obradovao našu naciju.

"Po ko zna koji put dokazao je da je najbolji igrač kojeg će svetska sportska istorija dugo pamtiti! Cela Srbija je ponosna na njega danas u svakom smislu - i zbog sportskih uspeha i zbog ponašanja van terena! Pobediti velikog šampiona kao što je Federer i to na Vimbldonu čiju je istoriju upravo on ispisao, uspeh je vredan divljenja i poštovanja", naveo je Udovičić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Đokoviću, u ime Narodne skupštine, odbranu titule.

"Čestitam vam na izuzetnoj igri i požrtvovanju kojim ste ponovo uspeli da dođete do velike povede i treće vimbldonske titule. Ovom pobedom još jednom ste pokazali da zaslužujete poziciju najboljeg svetskog tenisera".

Ministar odbrane je "Dragom Noletu" u svoje ime i svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čestito treću titulu pobednika Vimbldona poručivši da je ovom pobedom “potvrdio da je najbolji".

"Potvrdio si da si najbolji i da umeš da pobeđuješ kad je najteže. Tvoje pobede su pobede Srbije i zato smo svim srcem uz Tebe!", naveo je Gašić.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke