Endi Marej najavljuje kraj teniske i nastavak lude sportske karijere

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.03.2021.
23:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Pravi način da ostane u sportu.

Epa/Lynn Bo Bo
Epa/Lynn Bo Bo

Povezane vesti

Britanski teniser Endi Marej rekao je da bi po završetku karijere želeo da postane golf kedi ili fudbalski trener.

Marej se povukao sa ovonedeljnog mastersa u Majamiju zbog povrede prepone. On nije nagovestio kada će se povući, ali je rekao da bi želeo da ostane u sportu po završetku teniske karijere.

Trostruki osvajač grend slem titula rekao je da bi želeo da bude kedi - osoba koja golferu nosi torbu i štapove, savetuje ga i pruža mu podršku.

"Volim sport i zainteresovan sam da ostanem da radim u nekom drugom sportu. Mnogo volim golf i bilo bi uzbudljivo da budem kedi na golf turnirima. Biti blizu najboljih golfera i na takav način naučiti nešto o drugom sportu, možda ima dodirnih tačaka izmedju ta dva sporta sa psihičke strane i ostalo, pa možda bih mogao da pomognem golferu", rekao je Marej, preneo je Eurosport.

Marej se kao mali bavio i fudbalom, a zainteresovan je za trenerski posao.

"To bi bilo zabavno raditi. Imam i svoju kompaniju za menadžment koja radi i sa mladim sportistima. Nadam se da će nastaviti sa radom i kad završim karijeru, pošto sam na tom polju, kada sam bio mladji, u svojoj karijeri napravio mnogo grešaka i mislim da bih mogao da pomognem drugima da ne naprave iste greške", naveo je on.

Marej se kod kuće oporavlja i vraća u fizišku formu, a još nije poznato na kom turniru će igrati.

"Tokom prvih šest do osam nedelja lokdauna svi treninzi su bili kod kuće. Radio sam mnogo kardio vežbi, a prvi put u životu bavio sam se drumskim biciklizmom. Kupio sam bicikl kako bih mogao da izadjem i vežbam, to mi se svidelo i uživao sam", naveo je Marej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke