Federer u suzama zbog tragedije iz 2002. godine

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.01.2019.
20:57
Izvor: Sportske.net

Dešavalo se da Rodžer Federer zaplače na teniskom terenu, ali Švajcarca do sada nismo imali prilike da vidimo u ovakvom izdanju.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Najbolji švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je u intervjuu za Si-En-En (CNN) o treneru koji je imao ogroman uticaj na sve uspehe koje je napravio tokom karijere.

U pitanju je Piter Karter, Australijanac koji je u poslednjoj deceniji prošlog veka sarađivao sa Federerom.

Karter je stradao 1. avgusta 2002. godine u Južnoj Africi na medenom mesecu, a Rodžer Federer je u toku intervjua zaplakao nakon pitanja koje mu je postavljeno.

"Preminuo je (Karter) godinu dana pre nego što si osvojio prvi Grend slem na Vimbldonu. Šta misliš, na koji način bi razmišljao kada bi te video sada sa 20 Grend slem titula?", upitala je novinarka.

Bilo je to pitanje koje je Federera dovelo do suza. Trebalo mu je nekoliko trenutaka da skupi snagu i krene sa odgovorom.

"Nadam se da bi bio ponosan. Pretpostavljam da nije želeo da postanem propali talenat. Moguće je da je njegova smrt predstavljala neku vrstu alarma za mene i da sam od tada krenuo sa napornim treninzima", rekao je Federer.

U prilogu je video u kojem je Federer govorio o treneru Piteru Karter i uticaju koji je Australijanac imao na karijeru trofejnog Švajcarca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 08.01.2019
03:42

video je on sve...iz posebne loze...gore...a tebi dubok naklon zbog svega sto si uradio van terena a i na njemu....trener je ponosan jer si veliki covek...ipak s emocijama mada ih mnogi osporavaju...kad dodje dan da prestanes s magijom...tad i ja prestajem da pratim tenis!