Gem od 20 minuta, debakl u prvom setu i rutina - Novak u četvrtfinalu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.09.2021.
08:10
Izvor: Sportske.net

Mučio se Novak, ali ipak slomio otpor mladog tenisera.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je savladao Amerikanca Džensona Bruksbija sa 3:1 (1:6, 6:3, 6:2, 6:2) za dva sata i 59 minuta igre.

Mladi Amerikanac pružio je odličan otpor svetskom broju jedan, pre svega u prvom setu kada je uspeo da iznenadi Novaka, ali nakon šok-terapije, srpski teniser je rutinski dobio ovaj meč.

Iako je Novak imao brejk loptu na samom otvaranju duela, Bruksbi je uspeo da se izvuče i potom krene u pohod ka prvom setu. Imao je pomoć u vidu rivalovih učestalih grešaka, dok je on sam bio fokusiran i promašaje sveo na minimum. Tako je i došao do ubedljivog prvog seta, ali nastavak je potpuno pripao Novaku.

Drugi set, Novak je otvorio vođstvom od 3:0, Amerikanac sprečava dupli brejk i sam dolazi do prilike da se vrati u set. Gem od 19 minuta bio je spektakularan i pripao je Bruksbiju. 

No, Đoković je uspeo da se konsoliduje i ne dozvoli rivalu da on to potpuno učini, te je izjednačio u setovima. U ostala dva, drame nije bilo previše i Novak je izborio učešće u četvrtfinalu.

Tamo ga čeka Italijan Mateo Beretini koji je savladao kvalifikanta Oskara Otea u četiri seta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke