I Vilander u neverici, šta se desilo Novaku?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.10.2020.
20:11
Izvor: Sportske.net, b92.net

Izgleda da je bolje da ne navija za njega...

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Nekadašnji teniski šampion, a sada već godinama komentator na ''Eurosportu'' Mats Vilander se u ovdašnjoj javnosti često posmatra kao najveći kritičar Novaka Đokovića, ali uoči današnjeg finala Rolan Garosa je mnogo očekivao od našeg tenisera.

Nažalost, realnost je da je Nadal i dalje neprikosnoven na pariskoj šljaci, ali njegova ubedljiva pobeda nad Đokovićem je iznenadila Vilandera.

''Nadali smo se velikom finalu. Iznenađen sam, nisam mislio da će Rafa ovako dobro igrati. Mislio sam da će Novak da lopticu udara bolje nego što je to radio danas.

Ko zna šta se dogodilo... Možda je razlog leži u tome što je Novak proveo nekoliko sati više u polufinalu... Ovo je za mene malo iznenađenje.

Na kraju sve se svodilo na Rafu Nadala. Toliko je teško osvojiti poene protiv njega na ovom sporom terenu od šljake'', objašnjava Vilander, a prenosi B92.net.

Španac se danas izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju osvojenih Gren Slem turnira, i jedan i drugi imaju po 20, a Đoković je i dalje na 17 trofeja. Vilander, s tim u vezi, prognozira da će na kraju Nadal biti ispred svih.

"Mislim da danas mogu da kažem da Nadal najverovatnije ima najveće šanse da postane najbolji teniser svih vremena.

Tu je i Rodžer Federer, još uvek može da osvoji još neki Gren Slem, on je genije. Novak zaostaje tri sada, ali i dalje ima dobre šanse. Pošto je Rafa pobedio ovde, verovatno će nastaviti da igra još nekoliko godina'', ističe Vilander.
-
Baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Sunday, 11.10.2020
22:38

Novak je dominantan na svim podlogama, uvek pretenduje na trofej dok je Nadal na travi nikakav, ni sam verovatno ne zna kako je osvojio Vimbldon. Jeste kralj sljake ali je Djokovic kompletan.

avatar
ViniciusJR
Monday, 12.10.2020
10:35

Nije malo sportski fer da se bas tako kaze. Mislim da nijedan turnir ne moze se uzeti slucajno, kao sto rece, a posebno ne 2 puta. Tacno je da je Rafi najslabija karika igra na travi, ali je i u toj situaciji osvojio 2 puta wimbledon, i igrao mislim jos 3 finala. Moze se npr reci da pored njegove dominacije, da ne znaju ni kaku su iscupali taj jedan RG ni Djokovic, a posebno Federer. A svaki od njih ima neki turnir koji je "njihov" zastitni znak. Rafi RG, Federer wimbledon, a Djokovic AO. A kad smo kod konstantnosti nekog igraca, od 2005.godine Rafa svake godine osvaja neki GS, osim mislim 2016. nije... Ok je pristrasnost Djokovicu, iz tvoje je zemlje i normalno da treba da ga podrzavas, ali mislim da nije u redu da se kaze za Nadala nesto tako, zato sto je potpuna neistina.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 13.10.2020
14:50

Ni 2016. nije osvojio nijedan GS.

avatar
LFC*19
Monday, 12.10.2020
10:50

Dvije fraze. Novak je dominantan na svim podlogama - nije. Igra sve podloge vrhunski - da. Djokovic je kompletan... hm. Znas li da je sljaka jedina podloga koja zahtijeva kompletnost o kojoj pricas? Na brzim podlogama ako imas jak a pritom precizan servis vec si dosta uradio, uz to imas forhend bekhend u top 10 tenisera, ti si vec RODIK koji je samo na brzim podlogama igrao finala. Sljaka je podloga koja je dovoljno spora da serviseri ne mogu samo na servis da prave razliku i onda moras da igras POEN. E kad krenes da prebacas po 30 puta 5 sati na mecu, onda se vidi ko je kompletan igrac.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 11.10.2020
21:39

Nije to mozda bio razlog nego sigurno. Zasto broj osvojenih GS nuzno mora da odredi najboljeg tenisera u istoriji? Ima tu i drugih faktora.

avatar
ViniciusJR
Sunday, 11.10.2020
22:27

Nije da ti komentar nije na mjestu. Ali je neminovno da ce to biti prvi i najveci argument ko je najbolji svih vremena, kad zavrse karijere. U bilo kom sportu na kraju su najbitnii najveci trofeji...ima tu jos dosta toga sto je svakako vazno, ali su najveci trofeji najvazniji.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 11.10.2020
22:55

Onda je Pele neprikosnoven u fudbalu i nema potrebe ni da se diskutuje o najboljem ikada 😊 Salu na stranu, i ja mislim da je to argument koji ce(mo) najvise potezati u raspravama pa i zato mislim da bi bilo fer da se konstatuje da bi Novak imao 18 ili 19 GS da je pravde i normalnih ljudi u svetu. Ovo drugo se odnosi na ovaj virus.