Ispao i Lajović posle velike borbe, spala knjiga na Novaka

Autor: Darko Mitrović
subota 01.06.2019.
14:21
Izvor: Sportske.net

Nadali smo se da bi Krajinović ili Lajović uspeti da naprave iznenađenje, bili su blizu i jedan i drugi, ali nedovoljno za plasman u osminu finala.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Krajinović je, preneli smo nešto ranije, izgubio od Cicipasa sa 3:1, a još bolji otpor je Dušan Lajović pružio u duelu sa Nemcem Aleksandrom Zverevim.

Na kraju, 3:2 za nemačkog tenisera, po setovima 6:4, 6:2, 4:6, 1:6, 6:2, posle više od tri sata borbe.

Tako je Srbija u ovoj fazi takmičenja ostala bez čak trojice svojih predstavnika na Rolan Garosu - Đerea, Lajovića i Krajinovića, pa nam je još ostalo da navijamo samo za onog najboljeg - Novaka Đokovića, koji je takođe danas počeo svoju borbu za plasman u osminu finala, protiv Italijana Karuza.

Zverev je protiv Lajovića bio bolji rival u prva dva seta, delovalo je tada da bi rutinski mogao da završi posao, ali onda je Lajović ''pokazao zube''.

U trećem setu je rano stigao do breejka i tu prednost zadržao do kraja, a u četvrtom je već potpuno dominirao i izjednačio na 2:2 u setovima.

'Mirisalo' je na potpuni preokret, ali u setu odluke Lajović se držao samo u prva četiri gema, posle čega je Zverev uspeo da prelomi meč u svoju korist.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke