ISTORIJA, od danas Federer i Nadal gledaju Novaku u leđa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.10.2020.
20:04
Izvor: Sportske.net

Iako se još uvek radi o uvodnoj fazi turnira, ovaj meč je bio od istorijskog značaja za Novaka Đokovića!

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču, pošto je posle velike borbe savladao najboljeg hrvatskog igrača Bornu Ćorića sa 2:0, po setovima 7:6 (13:11) i 6:3!

Ovom pobedom, Đoković je osigurao ostanak na prvom mestu bar do kraja tekuće sezone!

Šta to konkretno znači?

Đokoviću je ovo šesti put u karijeri da godinu završava kao prvoplasirani na ATP listi, što je do sada uspelo još samo Pitu Samprasu, sa kojim se večeras izjednačio.

Rodžer Federer i Rafael Nadal od večeras gledaju u leđa našem teniseru, s obzirom da su po pet puta završavali godinu na prvom mestu.

Ne samo što je večerašnji duel sa Ćorićem imao poseban značaj, nego je bio i veoma uzbudljiv, pogotovo u prvom setu.

Igralo se gem za gem, Hrvat je bio potpuno ravnopravan rival, čak i bliži brejkovima tokom prvog seta, ali nije uspeo da ih ostvari. Ušlo se u maratonski taj-brejk, koji je tek bio uzbudljiv, s obzirom da je Ćorić propustio čak četiri set lopte. Propuštao ih je i Novak, ali je svoju četvrtu realizovao i posle jednog sata i 17 minuta dobio prvi set sa 7:6 (13:11)!

U drugom setu, Noletu je posao ipak bio nešto lakši, napravio je brejk u trećem gemu, potom poveo sa 3:1 i tu prednost bez većih problema održavao, da bi u poslednjem gemu, još jednim brejkom stavio tačku na ovaj meč i izborio plasman u četvrtfinale!
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 29.10.2020
10:05

Gren-slemovi, olimpijsko zlato u singlu (i to mu je uskraceno ove '20 ako cemo realno iako je u pitanju veoma specificno takmicenje, ali, on bi i tu bio prvi favorit, zar ne?), broj nedelja na prvom mestu- to su jedini ciljevi koje bi jos trebalo da ima...